promocijski material

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
irenca

promocijski material

Odgovor Napisal/-a irenca »

Okrog tega se vedno lovim. Dobili smo dva računa, in sicer za majice in tisk logotipa na majice. Skupni znesek presega 2.000,00 sit. Majice smo porabili na sejmu. Ali naj to zaknjižim na reprezentanco ali naj dam na sejemske stroške in odbijam ddv?
kaj naj naredim?
lp, irenca
irenca

Ali ima slučajno kdo bilten 2000/10-december in 2001/1-januar; pod rubriko blago za lastno rabo menda piše, da se logotipi lahko zaknjižijo na reklamo.
Prosim....
lp, irenca
gbranka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a gbranka »

živjo

nam so enkrat na seminarju rekli, da se lahko poslovna darila, ki jih dajemo npr. za novo leto da pod stroške oglaševanja oz. reklame, če so na njih logotipi našega podjetja. Edini pogoj je, da je iz logotipa razvidno za katero dejavnost gre. Ni dovolj, da piše recimo Francka, ne piše pa da je to gostilna oz kaj podobnega. Torej menim, če je iz vašega logotipa razvidno kaj s tem oglašujete, potem lahko to brez problema date v stroške reklam.
irenca

grbanka,
zmedla me je Zveza ki pravi, da moraš imeti za vsak logotip sklenjeno pogodbo o reklamiranju, da te potem oni res reklamirajo in ne vržejo prom. materiala vstran. Po drugi pa druga davčna svetovalka pravi, da če znesek preseže 2.000,00 sit se ne smeš odbijat ddv, ker bi to davčni organ smatral za darila manjše vrednosti, ki ne smejo presegati 2.000,00 sit in bi si moral v skladu s 5.členom zaračunat ddv. V Biltenu pa menda piše, da si lahko odbijaš ddv za logotipe.
Na živce mi gre, da se lahko ena stvar stokrat obrne. Pa tudi, mi smo dejansko pospeševali našo prodajo, smo delali na tem, na koncu nam bodo davkarji rekli, da nimamo pojma, kaj delamo.
Najlepša ti hvala za tvoj nasvet,
lp, irenca
Odgovori