Študenti, sprememba ZDOH-1

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
holier
Novinec
Novinec

Študenti, sprememba ZDOH-1

Odgovor Napisal/-a holier »

Najbrz odgovor ze vem, a vendar. Kaksne so sanse, da bodo 25% davka odtrgali od presezka 100.000SIT in ne od celotnega zneska?

http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=729

Hvala za odgovor!
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Ugibam, da jih ni - pred spremembo so nam prav tako obračunali dohodnino od celotnega zneska. Ampak naj to pojasni kdo drug ...

PS: rešitev (ampak začasna, ker bo konec leta verjetno potrebno vseeno plačati): dogovor z delodajalcem, da se nakaže na več napotnic ...
holier
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a holier »

Z mojim delodajalcem se kaj takega na žalost ni mogoče dogovoriti. Mar je to res tak problem. Še eno napotnico zraven napisat. :?:
prometelko
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

NAPOTNICE

Odgovor Napisal/-a prometelko »

Res ne vem kaj več stane delodajalca da razbije zneske na več napotnic (No razen tistih pavšalov po okoli 600 sit/napotnico). Z novo novelo zakona, pri nas študentje ne bodo nič obdavčeni, ker bomo zneske razbili na toliko napotnic kolikor bo potrebno. (250.000 - na tri napotnice).

Tudi pred spremembno smo vse zneske delili, na 74.000 sit po napotnici (da so bili vsi zneski obdavčeni po 12,5 %). Poleg tega smo jim še za 6,5% dvignili končni neto znesek, tako da jim je dejansko država pobrala samo polovico akontaciej dohodnine.

Ja smo pač prijazni do študentov.

Tako da res ne razumem, kako se ne da zmenit da študent prinese več napotnic??!!
gbranka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a gbranka »

ali ima kdo mogoče kaj izkušenj s stalnimi napotnicami? Jaz sem namreč eno tako dobila za našega študenta, pa mi ni čisto najbolj jasno, kako se to dela.
prometelko
Začetnik
Začetnik

stalne nepotnice

Odgovor Napisal/-a prometelko »

Ponavadi so tri mesečne napotnic. Tudi mi jih imamo.

Vse kar moate narediti je posalti na študentski servis vsak mesec obračun ur, in se sklicujte na dotično permanentno napotnico, potem vam pa oni pošljejjo račun katerega pačate.
Odgovori