Pozdravljeni!
A mi ve kdo povedat kaj je zdaj s temi dnevnicami in obroki v tujini. Sem bila včeraj na enem predavanju in v literaturi imajo zapisano, da za tuje dnevnice ne velja več tisto o kosilu in večerji ter omenjajo uredbo, ki velja za državne organe (brez naziva in številke Ur. lista)?
Kako je sedaj s to zadevo?
LP, Odinka
Dnevnice in obroki za tujino
Moderator: Mirko Zbačnik
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Naziv je : Uredba o povračilu stroškov za službena potovanja v tujino. Povračilo stroškov službenega potovanja v tujino zajema: 1. dnevnico kot povračilo stroškov prehrane, 2. povračilo stroškov za prenočišče3. povračilo stroškov prevoza, 4. povračilo drugih stroškov (3. člen Uredbe)
Odinka če želiš izvedeti več mi daj na mail št.faxa pa ti pošljem razlago.
Odinka če želiš izvedeti več mi daj na mail št.faxa pa ti pošljem razlago.
L.P. Lidija
Lidija hvala za poslano.
To zadevo poznam, tako da vem za kaj se gre. V čem je dilema.
Štrekelj v IKS-u št.6/05 na koncu Uvoda navaja naslednje:
" glede davčnega obravnavanja povračil stroškov v zvezi s sl. potovanji v tujino uredba o davčno priznanih povračilih ne napotuje na uredbo o povračilu stroškov za sl. potovanja v tujino (u.L. 38/94, 63/94, 24/96, 96/00, 35/02, 86/02, 66/04 in 73/04) temveč so določbe o tem že v sami uredbi o davčno priznanih povračilih."
In včeraj na njegovem predavanju je bila zadeva zopet tako predstavljena. Ker sem pač mislila, da sem kaj izpustila, nisem gnjavila, danes ko v službi debatiramo o tem, pa zadeva niti malo ni čista.
Ma, verjetno je boljše, da upoštevaš to uredbo in obroke, ali pa tudi ne, ne vem.
Upam, da zadevo razčistimo.
LP, Odinka
To zadevo poznam, tako da vem za kaj se gre. V čem je dilema.
Štrekelj v IKS-u št.6/05 na koncu Uvoda navaja naslednje:
" glede davčnega obravnavanja povračil stroškov v zvezi s sl. potovanji v tujino uredba o davčno priznanih povračilih ne napotuje na uredbo o povračilu stroškov za sl. potovanja v tujino (u.L. 38/94, 63/94, 24/96, 96/00, 35/02, 86/02, 66/04 in 73/04) temveč so določbe o tem že v sami uredbi o davčno priznanih povračilih."
In včeraj na njegovem predavanju je bila zadeva zopet tako predstavljena. Ker sem pač mislila, da sem kaj izpustila, nisem gnjavila, danes ko v službi debatiramo o tem, pa zadeva niti malo ni čista.
Ma, verjetno je boljše, da upoštevaš to uredbo in obroke, ali pa tudi ne, ne vem.
Upam, da zadevo razčistimo.
LP, Odinka