Potni nalog - poslovna skrivnost?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
imperiall
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Potni nalog - poslovna skrivnost?

Odgovor Napisal/-a imperiall »

Lep pozdrav vsem skupaj. Moj računovodja trdi, da mora biti na potnem nalogu tudi oseba h kateri je bila pot narejena. Ker sem nepremičninski agent se imena strank štejejo za poslovno skrivnost. Ali ni dovolj relacija na potnem nalogu (za inšpektorje) in čas odhoda in prihoda za obračun kilometrine?
Še enkrat hvala lepa in lep dan!

Carpe diem
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Na potnem nalogu mora biti napisan namen potovanja, ter v prilogi kratek opis potovanja, poleg tega ura odhoda in prihoda, ter število kilometrov.
Pozdrav
Lilijana
imperiall
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a imperiall »

Najlepša hvala za odgovor!:)

Carpe diem
Bina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Bina »

Relacija ni dovolj. Tudi pri nas zahtevamo, da se na potni nalog napiše točno kam je šel delavec. Davčna že tako rada ven meče potne naloge,če pa niso čisto pravilni pa še sploh.
Za inšpektorja pa ni poslovnih skrivnosti - saj so imena strank na drugih dokumentih. Potem ne bi smel pogledati nobenih dokumentov.

lp, Bina
sbolha
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a sbolha »

Kaj pa terensko delo?
Je lahko mesečni zbirnik?
Katere podatke mora vsebovati?

LP
Iva
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Če je terensko delo, potem je lahko zbirnik. Jaz naredim tako, da na zbirnik napišem datum, št. kilometrov, namen poti in relacijo, znesek kilometrine, skupaj in potem napišem samo en nalog na mesec. Da pa je terensko delo, potem moraš imeti to dejavnost registrirano.
Pazi
Pozdrav
Lilijana
sbolha
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a sbolha »

Delo je v gradbeništvu, montaža. Opis in kraj sta razvidna tudi iz izstavljenega računa, tako da mislim, da so vse stvari pokrite. Če obračunam dnevnico, pa ne upoštevam malice.

Hvala za prijaznost in odgovor in lep dan še naprej
Iva
Odgovori