DDV IN UVOZ

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tlos02
Novinec
Novinec
Kraj: Maribor

DDV IN UVOZ

Odgovor Napisal/-a tlos02 »

posredništvo?
Našo matično podjetje iz Hrvaške bi rado prodajalo balgo na Madžarsko. Madžari bi radi kupovali v EU, do sem vse štima, ker smo mi pravno registrirani v SLO.Problem je le v tem, da bi mi v desetih dnevih od nakupa blaga na hrvaškem morali plačat davek .
Zanima me ali se lahko izognem takojšnjemu plačilu davka, ker mi ni v interesu finansirati matično podjetje majnanj mesec dni in to zato :?: ker delam uslugo !!!!
Hvala za pomoč!
Karolina
primus
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a primus »

kakšen ddv? Če hrvat tebi pošlje blago, DDV-ja ne obračuna ker gre za izvoz - je oproščen plačila DDV... isti primer če ga pošlje direkt na Madžarsko
tlos02
Novinec
Novinec

posredništvo?

Ja to že drži. Problem je, da bi madžar rad kupoval v Sloveniji,ker smo V EU. Ko jaz nabavim blago pri moji matični firmi moram palčati DDV v roku 10 dni in ko to prodam lahko DDV obračunam.
Sedaj bi jaz kompletno naročilo prodala madžaru. To zgleda tako:
nabavim robo in plačam DDV;prodam brez DDV in to konec mesca obračunam. To mi je jasno ampak v tem primeru kreditiram madžara najmanj 30dni z plačilom davaka, ker če bi nabavil on na Hrvaškem bi tudi on moral plačati DDV. Mene zanima ali je morda pri tranzitu drugače?
p.s. na pošiljki nič ne zaslužim, samo pomagam matični firmi!!
Hvala za pomoč!
Karolina
primus
Nov član
Nov član

hrvat pošlje tebi samo fakturo, blago pa direktno madžaru, ti madžaru pošlješ samo fakturo, madžar neskupnostno blago (hrvaška) carini in plača dajatve ter ddv na podlagi tvoje fakture. malo še poglej na internetu, mi smo tako kupili in carinili blago ki je prispelo iz srbije račun pa je bil od italijanske firme
primus
Nov član
Nov član

ps. pa še to, če se odločiš da cariniš v Sloveniji, zahtevaj pri špediterju odlog plačila, špediterji morajo plačat carino in davek 30 dan od dneva carinjenja, ne 10. dan kot jih to veliko govori in zaračunava...
tlos02
Novinec
Novinec

hvala ti !!
Hvala za pomoč!
Karolina
Odgovori