delo študentov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ana-nana
Začetnik
Začetnik

delo študentov

Odgovor Napisal/-a ana-nana »

Zanima me, ali je potrebno od nagrade oz na nagrado študentu za obvezno praktično delo plačati kakšne prispevke ali davke če izplačamo nagrado v višini 41.000 SIT kot to določa uredba. Ali gre to na REK-1a ?
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Mesečno se plača pavšalni prispevek za zdravstveno zavarovanje dijakov in študentov (642,00 SIT), enkrat letno se plača tudi prispevek za ZPIZ (1.673,00 SIT), kar pa se REK-a tiče, mislim, da bo pravi REK-1d.
ana-nana
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a ana-nana »

Zakaj REK-1d? A ni ta rek samo za delo preko štud. servisov. Mi bomo izplačali plačilo za obvezno enomesečno prakso študenta (ne prek napotnice) in kolikor sem gledala bi to naj šlo na REK-1a a nisem 100%.

Še kakšno mnenje?
Če je REK-1a pravilen-v katere rubrike je potrebno vse vpisati? Davčne osnove ne bo, ker bomo izplačali po uredbi (41.000).Ali je potem pod rubriko davčna osnova vseeno potrebno vpisati znesek, pod davčni odtegljaj pa nič? Za prispevke mi je jasno.

lp
ana
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Seveda je REK-1a, kot ste že sami ugotovili. Upam, da vas nisem zavedla, vsekakor ni bilo namerno. Prepisala sem iz svojega obrazca in očitno napisala nekaj drugega kot videla. To sem opazila šele danes, ko iščem nekaj v zvezi z opravljanjem prakse.
Anela
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Anela »

V REK-1a se v tem primeru po Davčno osnovo ne vpisuje ničesar, vpiše se pod 101 Dohodek, zgoraj (podatki o izplačanem dohodku) pa pod:
010: plač. dijakom za obvezno praktično delo,
012: datum izplačila,
013: število (oseb, ki jim izplačujete)
015: neto znesek izplačila

LP
Anela
Odgovori