Napaka pri izdaji računa - kako knjižiti

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Napaka pri izdaji računa - kako knjižiti

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Zdravo. Zanima me, kako bi ravnali v primeru, da se oseba, ki izdaja račune, zmoti in izstavi račun datiran pod 31.05.2004 namesto 31.05.2005. Račun je bil na srečo storniran še predno je bil poslan stranki. Pod leto 2004 računa seveda ne morem več knjižiti, prav tako ne more iti v KIR pod leto 2004. Možno je, da se račun knjiži s pravilnim datumom - 31.5.2005 in takoj stornira. Ali pa, da ga sploh ne knjižim in na njega napišem, zakaj ne.
Kaj se vam zdi najbolje? :)
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

A imate res tak program,da ne dovoli zbrisat fakture ali kaj?
Če je tako bi jaz uporabila drugo varianto.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Ne da se brisati, še posebej zato, ker je račun izstavljen za maj 2004, za takrat pa je KIR že zaključena. Morda bi bilo potem res najbolje, da sploh ne knjižim in bom imela še najmanj problemov. V KIR pa itak ne bo šlo, razen če bi popravila datum na leto 2005.
Hvala za mnenje, KAJ. :) :ssirok:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz imam program, v katerem se da take napakice popravljat. Le datuma za DDV ne bi mogel določiti za že obračunano obdobje. Če pa ugotovim, da je datum računa ali datum prejetja računa napačen, DDV obdobje pa je pravo, enostavno najprej zbrišem obračun DDV, storniram avtomatske knjižbe, popravim datum in ponovim postopke DDV-ja in knjiženj. Jaz bi vsekakor preveril delovanje programa in možnosti popravkov. Nekateri programi omogočajo tudi poravljanje za nazaj, ki zabrišejo sledi in preštevilčijo vnose :wink: . Moj je že tak.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Hvala, Mirko. Do konca lanskega leta se to ni dalo, ampak ker stalno izboljšujejo program, bi se morda dalo. Bom preverila. :)
Odgovori