Oblika izplačila za mesečne zneske

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
blink18
Novinec
Novinec

Oblika izplačila za mesečne zneske

Odgovor Napisal/-a blink18 »

Pozdrav vsem!

Delam pri nekem podjetju 8h/dan, vendar tam nisem redno zaposlen in odvajajo bruto mesečni znesek nekaj 100.000 sit.

Zanima me kakšna oblika izplačila bi bila zame davčno najugodnejša? Trenutno so to avtorski honorarji, možnost imam tudi preko ŠS..je še kakšna varijanta, ki bi mi zbila obdavčitev? Razen rezidentstva v Monaku :)
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

Rada bi vam odgovorila, vendar ne razumem prav vprašanja, zanima kaj vam to konkretno odvajajo kakšen bruto, in kaj delate teh 8 ur, koliko dobite sploh vi itd :roll:
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Tudi jaz ne razumem vprašanja najbolje, predvsem tisto, o odvajanju nekaj sto tisoč sit...

Če torej opravljate avtorsko delo, vam plačajo avtorski honorar.

Če ste študent in poleg študija še delate, vam bodo plačali honorar po napotnici.

Če opravljate redno delo, se v podjetju zaposlite, poskrbite za svojo socialno varnost in prispevajte v pokojninski sklad, kajti mi, ki se počasi približujemo odštevanju za penzijo, računamo na medgeneracijsko solidarnost.
Ali ste hoteli povedati, da v podjetju redno delate in vas podjetje plačuje v obliki avtorskega honorarja?

Zakaj bi zbijali obdavčitev? Ena možnost so tudi davčne olajšave (za tri otroke jih je kar nekaj, vem iz lastnih izkušenj).

Kar pa se Monaka tiče: odlična klima, prijazni ljudje, ni, da ni, vse naj, naj, naj... Baje je tam stalno prijavljeno toliko prebivalcev, da bi zmanjkalo prostora, če bi vsi hkrati prišli "domov". Eden gor ali dol.
blink18
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a blink18 »

Plačujejo mi bruto 310.000 sit...kar znese neto AH 240.250 sit.

letno bruto 3.700.000 sit

A bi kej pridobil če bi mi oni izplačeval preko študentskega servisa do zneska 1.200.000 (bruto? neto?) Ne razumem čist točno tega.. če maš preko ŠS letno prejemkov do 1.200.000 (bruto? neto?) je to neobdavčeno? Ostali zneski nad 1.200.000 bi bili izplačani preko AH in me zanima ali bi bili prejemki preko ŠS še vedno neobdavčeni in bi moja letna bruto osnova (s študentsko olajšavo) potemtakem 2.500.000 sit? :roll:
Odgovori