Zamenjava lastnika-prenos podjetja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Roba
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Zamenjava lastnika-prenos podjetja

Odgovor Napisal/-a Roba »

Tole je verjetno bolj pravno vprasanje, ampak mogoce mi bo kdo vseeno znal odgovoriti. Lastnik podjetja bi se rad znebil lastnistva. Imamo dve moznosti. Prva je, da nas brezplacno prevzame slabse stojece podjetje (tudi nam ne gre ravno blestece), kar se meni osebno zdi bedarija, ker sigurno ne bomo zvozili. Druga varianta je, da lastnistvo prepise na 8 zaposlenih, kar je pripravljen narediti; vem, da tudi to zveni precej bedasto. Ce se odlocimo za drugo varianto, a mogoce kdo ve, kako bi to zgledalo in kaj vse bi bilo potrebno narediti? Ce postanemo lastniki podjetja in s tem tudi nekega premozenja, je to kaj zavezano placilu dohodnine ali kaksne druge davscine? Jasno mi je, da pravne formalnosti ureja odvetnik, da se je potrebno marsikaj dogovoriti... pa je potrebna tudi revizija poslovanja ali kaj podobnega? Ali rabimo cenilca, ki bo ocenil vrednost podjetja?
Ehhh, saj ne vem, kaj naj sploh vprasam... se pa zahvaljujem ze vnaprej za vsak odgovor, ki se kakorkoli nanasa na opisano situacijo.

Pa lep pustni vikend vsem skupaj!
Roba
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Roba »

A mi res nihce ne zna povedat?
doroteja
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a doroteja »

Na internetni strani GZS-Združenje dejavnosti računovodskih servisov obstaja neka obsežna študija, ki govori o prenosu premoženja s.p. na d.o.o., mogoče bi bilo tam kaj za vas... Pozdrav.
Odgovori