prispevki s.p. ZPIZ

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
0819
Začetnik
Začetnik

prispevki s.p. ZPIZ

Odgovor Napisal/-a 0819 »

Pozdrav!
Prosim za odgovor čimprej!!
Smo s.p. in dobila sem odločbo o spremembi osnove za obračun prispevkov za PIZ in zdravstveno zavarovanje. Sedaj pa imam eno vprašanje. Davčna osnova I brez olajšav za investicije je znašala 1.861.250. prispevki s.p.-ja so znašali okrog 550.000,00 sit. Osnova za obračun prispevkov za s.p. znaša 2.389.782,00 sit. Ne vem zakaj so mi k davčni osnovi I prišteli prispevke za socialno varnost, če pa v zakonu za ZPIZ-1 piše, da prispevki za obvezno zavarovanje zavarovanca niso upoštevani v osnovi za določitev prispevkov.
V glavnem za obračun prispevkov imam sedaj za eno višjo davčno osnovo, to je 163.352,00, prej pa smo imeli 117.500,00.

Ali je bilo pravilno izvedeno?

Odmerno odločbo smo prejeli in sicer je znašala davčna osnova 356.000 sit z upoštevanimi olajšavami.

Hvala in lep pozdrav!
Druker
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Druker »

Kolikor je meni znano, se za določitev stopnje upošteva Davčna osnova I brez upoštevanih prispevkov zasebnika. Že vejo, zakaj je tako...
LP
Peter
-------
Nisem računovodja. Se še učim.
roki
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a roki »

Tudi prispevki se prištejejo k osnovi in kamor padeš padeš
- PREVERJENO. :?

LP :)
Druker
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Druker »

Druker napisal/-a:Kolikor je meni znano, se za določitev stopnje upošteva Davčna osnova I brez upoštevanih prispevkov zasebnika. Že vejo, zakaj je tako...
Morda je malo nerodno zapisano, ampak prideš do istega rezultata.
LP
Peter
-------
Nisem računovodja. Se še učim.
Odgovori