Obračun dodatkov od zmanjšanega bruta
Moderator: Mirko Zbačnik
-
jakapokora
- Novinec

Obračun dodatkov od zmanjšanega bruta
Osnovna bruto plača zaposlenega znaša 422.000 SIt. Dodatek za minulo delo je izračunan tako, da od 422.000 od odštejejo dodatno pokojninsko zavarovanje v višini 24.986 SIT. Od tako dobljenega bruta obračunanjo dodatek za minulo delo 12 %. Izračun je torej sledeči: (422.000 - 24.986)*0,12= 47.641.68 = dodatek za minulo delo. Zanima me ali je izračun pravilen oz. ali bi morali dodatek za minulo delo računati od osnovne bruto plače (422.000 sit *12%= 50.640).
Jaz delam na sledeč način: od plače z minulim delom, to bi bilo v vašem primeru 422.000,00 sit *12% minulega dela odštejem znesek dodatnega pokojnineskega zavarovnja. Nato tako kot pri DDVju preračunam, koliko je v preostalem znesku teh 12%.
Moje mnenje je sledeče: če si delavec plačuje dodatno prost. pokojninsko zavarovanje, mora skupaj dobiti bruto plače enako kot doslej to je bruto plača * % minulega dela + znesek, ki ga podjetje odvede zanj iz njegove bruto plače.
Ne vem, če sem napisala razumljivo, če ne, me še vprašajte.
Moje mnenje je sledeče: če si delavec plačuje dodatno prost. pokojninsko zavarovanje, mora skupaj dobiti bruto plače enako kot doslej to je bruto plača * % minulega dela + znesek, ki ga podjetje odvede zanj iz njegove bruto plače.
Ne vem, če sem napisala razumljivo, če ne, me še vprašajte.
V VSAKEM PRIMERU IZRAČUNAE BRUTO PLAČO IN OD
BRUTO PALČE ODŠTEJETE PREMIJO, TAKO DOBITE BRUTO 2 IN OD
BRUTO 2 NAPREJ PRISPEVKE IN DOHODNINO.
IMAM PA ENO VPRAŠANJE, KAKO RAVNATE V PRIMERU, ČE IMATE ZAPOSLENEGA, KI JE CEL MESEC V BOLNIŠKI V BREME ZVODA, KAKO OBRAČUNATE V VTEM PRIMERU PREMIJO IN KAKO ZAHTEVATE REFUNDACIJO.
BRUTO PALČE ODŠTEJETE PREMIJO, TAKO DOBITE BRUTO 2 IN OD
BRUTO 2 NAPREJ PRISPEVKE IN DOHODNINO.
IMAM PA ENO VPRAŠANJE, KAKO RAVNATE V PRIMERU, ČE IMATE ZAPOSLENEGA, KI JE CEL MESEC V BOLNIŠKI V BREME ZVODA, KAKO OBRAČUNATE V VTEM PRIMERU PREMIJO IN KAKO ZAHTEVATE REFUNDACIJO.