JUBILEJNE NAGRADE
Moderator: Mirko Zbačnik
JUBILEJNE NAGRADE
Ali se jubilejne nagrade izplačujejo zgolj v primeru 10, 20 ali 30 let pri zadnjem delodajalcu, ne glede na kolektivno pogodbo?
Oz. ali je delavec upravičen do jubilejne nagrade, če ima npr. skupaj 10 let delovne dobe in od tega pri zadnjem delodajalcu 4 leta (s podaljševanji določenega časa)?
Koliko znaša (bruto) jubilejna nagrada za 10 let delovne dobe?
Oz. ali je delavec upravičen do jubilejne nagrade, če ima npr. skupaj 10 let delovne dobe in od tega pri zadnjem delodajalcu 4 leta (s podaljševanji določenega časa)?
Koliko znaša (bruto) jubilejna nagrada za 10 let delovne dobe?
Upravičenost do jubilejne nagrade je vezana na kolektivno pogodbo, ki velja za vas. Splošna KP za gospodarstvo govori o nagradi le za leta pri istem delodajalcu, nekatere KP dejavnosti pa nagrade ne vežejo le na zadnjega delodajalca. Torej si poglejte vašo KP.
Za mesec junij 2005 je višina jubilejne nagrade 71.883 SIT (vir je Združenje delodajalcev Slovenije - mesečnik INFORMACIJE)
LP
Za mesec junij 2005 je višina jubilejne nagrade 71.883 SIT (vir je Združenje delodajalcev Slovenije - mesečnik INFORMACIJE)
LP
eka
Splošna KP za gospodarstvo določno govori o zadnjem delodajalcu, kar se jubilejne nagrade tiče. Če ta velja za vas, se ravnajte po njej.
Mi smo obvezni upoštevati KP gostinstva in turizma, ki po analogiji lahko določa enake ali za delavca ugodnejše kriterije in tam nikjer ne piše izrecno, da gre za zadnjega delodajalca (61.člen). Zato pri nas upoštevamo skupno delovno dobo.
LP
Mi smo obvezni upoštevati KP gostinstva in turizma, ki po analogiji lahko določa enake ali za delavca ugodnejše kriterije in tam nikjer ne piše izrecno, da gre za zadnjega delodajalca (61.člen). Zato pri nas upoštevamo skupno delovno dobo.
LP
eka
Pri delodajalcu sem dosegel leta 2003 10 let skupne delovne dobe in do tega trenutka še nisem dobil jubilejne nagrade. Sem pa pri dveh zaposlenih dobil potrjeno ,da sta jo le ta dobila v 2002 ali 2003 letu. Katero pogodbo uporablja podjetje ne vem in od moje zaposlitve se zgleda ni spreminjala , sklepam po tem ker nisem dobil nove pogodbe v podpis.
Ali bi po vsem tem tudi jaz moral dobiti jubilejno?
LP
Snoopy
Ali bi po vsem tem tudi jaz moral dobiti jubilejno?
LP
Snoopy
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Na DURS-u je bilo eno pojasnilo v zvezi s tem:
http://www.gov.si/durs/index.php?lg=sl& ... je905.html
Upam, da vam bo v pomoč
http://www.gov.si/durs/index.php?lg=sl& ... je905.html
Upam, da vam bo v pomoč