odtegljaji

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

odtegljaji

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Imamo sodelavko, ki poleg plače prejema skoraj toliko potnih stroškov. Ker ima večjo izvršbo na plačo, nam je zdaj prinesla izjavo, da ji lahko odtegnemo plačo v celoti in del potnih stroškov (
npr. plača 150, potni stroški 100, odtegljaji z izjavo 170)
saj se želi tega dolga čimprej znebiti. Dodajam, da se v službo vozi skupaj z možem in da zaradi tega ne bo prikrajšana.
Jaz mislim, da to lahko storimo, kaj pa vi?
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Jaz sem podoben primer imela pred leti, a smo dobili nasvet, naj izjave ne upoštevamo, ter od plače odtegnemo toliko, kolikor smemo, razliko pa da naj delavec nakazuje sam in nam dostavi dokazilo o plačilu. O tem smo seznanili tudi upnika, ki se je seveda strinjal.
daras
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a daras »

enako, se povsem strinjam s pamps!
Tinkaa
Začetnik
Začetnik
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tinkaa »

Se strinjam z vama... kaj pa če bi dolg sodelavka sama poravnala?
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Podpisala je takšen dogovor z upnikom, ki v odtegljaje prek plače najbolj verjame, sicer ji bi naredili rubež premičnine. Pamps, zakaj so vam tako svetovali? Je to tako zelo narobe?
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Delavec, za katerega je prišel sklep, je veljal za rahlo "problematičnega". Vedno in povsod je iskal in dokazoval svoje pravice, tudi če ni imel prav, na svoje obveznosti pa je rad včasih malo pozabil, čeprav je bil drugače zelo cenjen sodelavec. Delodajalec mu ni čisto zaupal, ko je prinesel izjavo, da dovoljuje, da se mu pol leta odteguje kar skoraj vsa plača in večji del dodatkov, zato smo za nasvet prosili neko pravno pisarno in ti so nam svetovali, da se držimo predpisov. Delavec da bi si lahko tudi premislil in izjavil, da smo mu izjavo vsilili (po pravici povem, da mi ni jasno, zakaj bi to lahko storil, saj je bila vse skupaj njegova ideja). Skratka, svetovali so nam, naj se, v izogib zapletom, raje držimo predpisov. Končno, če je že imel tako veliko željo takoj poplačati vse svoje obveznosti, do sklepa niti ne bi prišlo, so nam še dejali.
Osebno menim, da ni narobe, če se vse stranke strinjajo, vprašanje pa je, kaj se zgodi v primeru zapletov.
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Jaz sem izjavo delavca upoštevala in trgala več kot je po samem zakonu.
Se pa strinjam z Pamps,da bi se lahko zgodilo tudi tako kot ona opisuje.
Odgovori