Kazen deviznega inšpektorja

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
b2B
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Kazen deviznega inšpektorja

Odgovor Napisal/-a b2B »

Pozdravljeni!

Prosim za posredovanje Vaših izkušenj. V nekem članku sem namreč zasledil, da je potrebno poročati BA SLO, za vsa povračila PN iz TUJINE nad 100.000SIT, na obrazcu C. Nespoštovanje zakona (kot vedno) je sankcionirano!

Hvala za vaše odgovore!

LP!
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

O tem je bila odprta tem ravno včeraj. Jaz bom kar poklicala na BS in se pozanimala, ker za to nisem vedela in so bila v preteklih letih (občasno) izplačila po PN tujina večja od 100.000,00 sit. Ne bi pa delala panike iz tega. Vsakemu se lahko zgodi, da kaj spregleda in glede na to, da je potrebno samo poročati, nič pa plačati, se to še vedno lahko naredi, vsaj za l. 2005.
LP :wink:
b2B
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a b2B »

Hvala za hiter odziv na moje vprašanje. Sicer še lahko poročamo za leto 2005, kaj pa zakonski rok do 20. v mesecu za izplačila v preteklem mesecu? :szardi:

LP,

b2B
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Če nekaj ne veš, pač ne veš. Idealno bi bilo, da bi vse vedeli. Ker pa ima povprečen računovodja toliko različnih stvari za počet, je skorajda nemogoče, da ne bi kdaj vsaj kaj prezl. Na BS so bili vedno zelo prijazni in menim, da bi se dalo dogovoriti z njimi glede tega. Jaz bom poklicala v četrtek. :)
sipi
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sipi »

Saj ne, da vas kaj strašim, ampak v tem obdobju potujejo devizni inšpektorji po celi Sloveniji. Povem vam za to, ker smo ga imeli ravno v petek v podjetju in je dejal, da izbira podjetja po naključju.
Lahko pa vam povem samo to, da se najavijo en dan v naprej (samo), da se imaš čas pripraviti. :twisted:
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Sipi, kaj pa gledajo oz.kaj moraš pripraviti?
sipi
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sipi »

V večji meri preverjajo poročanje BS, če imaš kaj narobe, ti povedo kaj popraviti, kaj dodati, v glavnem nič hudega. Mi smo morali nekaj popraviti v poročanju, nič ni kazni, to je tako kot nekakšna revizija.
Ne vem pa če je vedno tako "prijazen", Mogoče, ker je bil prvič v našem podjetju, res pa je, da imamo mi veliko poročanja.
Odgovori