Odprtje "s.p."

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
natasa2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a natasa2 »

Zdravniškega pregleda nisem potrebovala, Izjava o varnost z oceno tveganja pa je obvezna ne glede na to ali imate zaposlene. Ne poznam pa roka v katerem jo je potrebno pridobiti. Vsekekor je ne zahtevajo ob odprtju.

Nataša
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Najlepša hvala!

Mirko
Kahla
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Kahla »

Kako pa je recimo, če bi odprla s.p. pa bi recimo za dejavnost blo izdelava spletnih strani oz. spletne storitve? Prostor, izobrazba...? So kakšni pogoji glede tega?
Oglasi se na www.globina.net
pigadia
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a pigadia »

Za dejavnost, ki ste jo navedli, ni posebnih zahtev glede izobrazbe ali prostora. Dokler opravljate mirno dejavnost in vas ne obiskujejo stranke (npr. trgovina), ni posebnih zahtev.
zakladničarka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a zakladničarka »

Če imam visoko izobrazbo (dipl.ekon.) smer računovodstv, ali kljub temu moram imeti licenco od GZ za vodenje rač.servisa. Kolk sem prebrala je povsod podlaga srednja šola!
Hvala
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Zahtev, glede samega "odprtja" dejavnosti ni, s svojim znanjem si "omejite" le nivo storitev, ki jih nameravate ponuditi trgu. Znanje, pa naj si bo to praktično, teoretično je vedno dobrodošlo. Zaenkrt licence še niso potrebne, bi pa, vsaj po mojem, tudi za računovodske servise moral biti vsaj kakšen pogoj.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
miska
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a miska »

Mene zanima če se je ta licenca za računovodje uveljavila, ter ali je pomembna stopnja izobrazbe za zaposlitev na delovnem mestu računovodja.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Pomemno je znanje. Lahko ga pridobite s prakso, a predizobrazb, vsaj sredja šola ustrezne smeri je predpogoj. Vse ostalo je nadgradnja, ki vam pomaga boljše razumevanje računovodstva. To ni le "metanje" na konte in osnovno poznavanje davčnih predpisov. Lahko je mnogo več.

In to mnogo več vam da šola. Lahko se odločite za pridobitev licence, a ko sem se sam odločal, sem se raje za izobrazbo. Licenoc še vedno lahko napravite.

Licenca pomeni za lastnika nek staus, imidž računovodja oziroma podjetja. Za stranke pomeni neko zagotovilo o strokovnost.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori