JAVNO DELO - OBRAČUN PLAČE

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
eeeerrrr
Nov član
Nov član

JAVNO DELO - OBRAČUN PLAČE

Odgovor Napisal/-a eeeerrrr »

Zdravo.

Lepo prosim za pomoč.

Na novo imamo DELAVCA PREKO JAVNEGA DELA, KI SPADA V V. TARIFNI RAZRED...

... pred nami je 15.06.2005, ko bo potrebno obračunati prispevke,......

Mi lahko prosim kdo pomaga, kje lahko dobim podatke o tem koliko znašajo posamezni prispevki??? Mogoče VZOREC PLAČE ZA JAVNEGA DELAVCA.

LP.
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Nazadanje sem imela take primere v letu 2003 in ker se pri nas vse zelo hitro spreminja, ne bi upala trditi, da je še vse tako, kot je bilo. V pogodbi, sklenjeni z Zavodom je bil definiran odstotek plače, ki jo Zavod refundira, podatek o bruto plači (drugi bruto) za tarifni razred, kamor so uvrstili zaposlenega, sem dobila na Zavodu (ob vsaki spremembi so nas pisno obvestili); obračun plače je bil tak, kot za vse ostale zaposlene, za višino refundacije pa sem morala sestaviti Zahtevek, ki ga je bilo potrebno posredovati Zavodu do petega v mesecu. Vsakih šest mesecev in ob zaključku javnih del, pa je bilo potrebno sestaviti poročilo.
Mogoče se bo oglasil še kdo, ki ima novejše podatke.
eeeerrrr
Nov član
Nov član

kdo v primeru JAVNIH DEL plačuje PRISPEVKE ZA POKOJNINSKO IN INVALIDSKO ZAVAROVANJE????

pLAČUJE TO IZVAJALEC ALI ZAVOD ZA ZAPOSLOVANJE?????
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Izvajalec javnih del obračuna plače in plača vse dajatve, zavod pa mesečno nakaže sredstva za kritje prevoza, prehrane in izhodiščnih plač v odstotku, ki ga imate v pogodbi, izvajalcu, do petnajstega v mesecu za pretekli mesec (pred tem morate do petega v mesecu za pretekli mesec javiti zavodu število dni prisotnosti). Mislim, da sem vse to že zapisala v odgovoru na zasebno sporočilo, ki ste mi ga poslali.
Vse to piše v pogodbi o izvajanju programa javnega dela. Mogoče pa imate vi kakšen drugačen dogovor z zavodom in trdim nekaj, kar ne drži?
eeeerrrr
Nov član
Nov član

Ja, to razumem. Inse mdo 5. v mesecu poslala listo prisotnosti na zavod za zaposlovanje, pa tudi račun od zdravstvenega pregleda.. a iz pogodbe ni razvidno kdo plača prispevke od bruto plače delavcev in prispevke od bruto plač delavcev?

Kam se pa to nakazuje in kateri zneski se nakazujejo ?? NA DURS?? IN DO KATEREGA V MESECU BI TO MORALO BIT PLAČANO??? PRISPEVEK OD BRUTO PLAČE DELAVCEV ALI PRISPEVKI NA BRUTO PLAČO??
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Če zavod refundira bruto plačo (drugi bruto), izplačevalec dohodka plača neto znesek zaposlenemu, dajatve iz in na plače pa državi. Kot je meni znano, so delavci preko javnih del enako obravnavani kot ostali delavci in njegove prispevke plačate na iste račune kot za ostale. Le pri poročanju ajpesu se jih izloči; tudi v tistem delu plače, ki ga krije izvajalec. Če pa je to edini delavec, ki ga imate na plačilni listi in še niste nikoli oddajali obračunov, potem sestavite obrazec rek-1 in davek na izplačane plače in oboje pošljite svojemu durs referentu na dan plačila dohodka. Na dan plačila dohodka je potrebno plačati tudi prispevke iz in na plače. Ajpesu pa se o izplačanih plačah poroča elektronsko, vendar, kot sem že omenila, ne za zaposlene preko javnih del.
eeeerrrr
Nov član
Nov član

najlebša hvala za vašo pomoč.

Obračuna plač še nisem počela nikdar... imamo pa le enega delavca in tega preko javnih del.

Je možno ta obrazec REK1 dobit kje na internetu???? res lepo prosim za pomoč.

Ni zakonsko določeno do kdaj bi naj blo to plačano???

Verjetno že zamujam, saj plačo obračunavam za par dni v maju...

LP
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Rek-1 je na racunovodja.com, malo nižje od obračuna plače - poglejte tam, kjer piše "iztiskajte si obrazce".
Zakonsko je določeno, do kdaj naj bi bilo plačano. To je datum plačila dohodka zaposlenemu. Če plačo izplačujete petega v mesecu, je tudi prispevke potrebno plačati petega, če izplačujete petnajstega, se tudi prispevki plačajo petnajstega.
Odgovori