s.p.

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

s.p.

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Ker se prvič ukvarjam z s.p.-ji me zanima kako je z davkom od dohodka iz opravljanja dejavnosti? Ena stranka je dobila samo odločbo od davčne o znesku davka iz dejavnosti nič pa o plačilu ter zapadlosti ali to pridobi z odločbo o dohodnini? Kako je zdaj po novem? Oziroma nekoga bi prosila, da mi pove kje si o vsem tem lahko preberem torej kako zadeve potekajo! Ali pa če je kdo toliko prijazen, da mi razloži!??

Pa še to, kako je z vozilom, če ga hočeš kupiti na s.p. ali je to sploh mogoče oziroma ali je v prometni napisano vozilo na s.p. ali je kar na ime osebe na katero se s.p. glasi??

Najlepša hvala za odgovore in lep dan, NINA
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Pa ja kdo ve!!? Nataša kje ste ponavadi vi veste veliko o s.p.???
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

S.p. dobi najprej odločbo o dobičku in davku iz dejavnosti, kar se potem poračuna pri dohodnini. Ko to prejme, mu ni treba nič plačevat, šele ko bo prejel dohodninsko odločbo, bo videl, koliko in do kdaj mora plačat.
Odločba o dobičku 2004 bo služila za določitev akont.davka v letu 2006.
Torej, če ima za leto 2004 120.000 davka, bo imel v letu 2006 12 mesečnih akontacij davka po 10.000. Če ne bodo spreminjali zakona.

Glede avtomobilov pa kolikor vem, nima noben s.p. v prometnem napisano s.p., četudi so ob registraciji predložili račun, ki se glasi na s.p.

Mirjana
Odgovori