Smo gradbeno podjetje, ki opravlja gradbene storitve pretežno fizičnim osebam (nekaj tudi za podjetja). Zanima me katere evidence moramo voditi (vem za gradbeni dnevnik) ali še katere?
Prosim za odgovor in hvala.
Lep pozdrav vsem sotrpinom!
MARJETICAVA, hvala za pojasnilo. Zanimajo me vse evidence, ker sem od vsega skupaj že čisto zmešana. Vsakič, ko imam s kom opravka izvem nekaj novega. Imaš mogoče podatek, kje bi na enem mestu izvedela vse (glede gradbenih in računovodskih evidenc)?
Oprosti, ker se nisem takoj javila, ampak je že minilo nekaj časa od kar sem zadnjič pregledovala forum. Zelo bi bilo fajn, če bi se dalo kaj dobit na enem mestu. Kar se tiče poslovnih knjig in letnega poročila piše Zakon o gospodarskih družbah v sedmem poglavju (od 50. do 66. člena) in Slovenski računovodski standardi, Kar se pa DDV tiče, je pa treba poznati Zakon o DDV in Pravilnik o izvajanju zakona o DDV.
Ja, jaz tudi nisem vsak dan na forumu, ker imam toooooliko dela. Vedno ni tako, tokrat pa je bilo zato se tudi sama tako pozno oglašam. Hvala za pojasnilo, bom imela čez vikend kaj delati.