združeno blago in storitev

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tanova
Začetnik
Začetnik

združeno blago in storitev

Odgovor Napisal/-a tanova »

imam problem-nek s.p. je meni (d.o.o.) takole fakturiral: dobava klime in pomoč pri montaži xy sit.
kako naj to poknjižim????

hvala za pomoč
pozdravček
klelija
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: severna primorska

Odgovor Napisal/-a klelija »

Celi znesek (brez ddv) gre v osnovna sredstva,ker stroški montaže,dobave itd povečujejo nabavno vrednost osnovnih sredstev.
klelija
tanova
Začetnik
Začetnik

ne,ne, nismo se razumeli-mi smo to klimo prodali naprej-se namreč ukvarjamo s prodajo in montažo klima naprav.
pozdravček
UP
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a UP »

Torej je to za vas prejeti račun. Očitno, vam je nekdo dobavil klimo in ste jo prodali naprej. premalo podatkov, ampak sklepam, da je to za znanega kupca in da to klimo niste držali na zalogi.

Imam prav?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

A knjižite zaloge, ali jih daste takoj v stroške, na primer stroške proizvodnje, konto 400.

Mi se ukvarjamo z elektroinštalacijami in ko obračunavamo gradbene situacije, zalog ne vodimo, ker gre ves material takoj na gradbišče. Na obračunu navedemo na primer:
- montaža kabla xx ...za t.m..x enot..po.. 500,00 SIT....
V teh 500,00 sit je pomeni nek normativ stroškov montaže za tekoči meter. Tu so zajeti vsi stroški in še, če je mogoče tudi naš zaslužek.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
tanova
Začetnik
Začetnik

ja, prav sklepate up.
ta s.p. nam je prodal klimo (tudi on se ukvarja z enako dejavnsotjo kot mi) mi pa smo jo prodali naprej; vse bi bilo OK če bi on nam napisal račun npr klima xy sit, pomoč pri monatži xy sit. On pa je izstavil fakturo na kateri piše "dobava klime in pomoč pri montaži "xy sit. In zdaj me zanima kako vi knjižite take postavke-kako naj vem koliko je vrednost blaga in koliko njegove storitve?????
pozdravček
Odgovori