KOLIKŠNA PLAČA
Moderator: Mirko Zbačnik
-
prometelko
- Začetnik

- Kraj: Slovenia
KOLIKŠNA PLAČA
Nameravam se zaposliti v podjetju za delo računovodje, finančnika... in vse kar je povezano s tovrstnim delom.
Diplomiral sem na Ekonomski fakulteti (računovodstvo in revizija),. Ima že dve letne izkušnje z delom v računovodstvu in reviziji.
Zanima me kakšno plačo lahko vsaj zahtevam oz. pričakujem??
Kakšne imete vi izkušnje s tovrstnim zaposlovanjem, .....
Hvala za vaše odgovore.
Diplomiral sem na Ekonomski fakulteti (računovodstvo in revizija),. Ima že dve letne izkušnje z delom v računovodstvu in reviziji.
Zanima me kakšno plačo lahko vsaj zahtevam oz. pričakujem??
Kakšne imete vi izkušnje s tovrstnim zaposlovanjem, .....
Hvala za vaše odgovore.
-
prometelko
- Začetnik

PLAČA
Ali je mišljen ta neto brez malice in prevoza?? Ker če je tako, potem približno vem kako se pogajati za plačo. Se pravi 200.000 neto je zelo dobra plača za začetnika s 7. stopnjo ekonomske izobrazbe.
Hvala za odgovore
Hvala za odgovore
Prometelko, nam boste zaupali naslov firme, ki je pripravljena na novo zaposlenemu delavcu brez vecletnih izkusenj dati zacetno placo 200.000 sit in se malico in se prevoz?? to znasa bbruto vec kot pol mio sit... Malo cinizma, vsekakor vam zelim kar najvisjo placo. Samo ne zahtevajte je na glas:( Kolikor poznam situacijo v taksnih in drugacnih podjetjih znasajo neto place racunovodij okoli 150.000 sit.
Vse najboljse na poklicni poti.
Vse najboljse na poklicni poti.
Mincek
-
prometelko
- Začetnik

ODGOVOR
No sej potem pa bo okoli 200.000 skupega izplačila, če bo 150.000 neto, pa še malica in prevoz skupaj. No sej tudi to je v redu. Ja vem koliko dejansko stane delodajalca 200.000 neto plača. Saj to mi je čisto jasno.
No sej tu se vidi koliko so ekonomisti oz. predvsem naš kader podcenjen. Druge izobrazbe (gradbenik, ...), dobijo vsaj 200.000 neto že takoj na začetku, brez izkušenj itd.
No ja sporočim, ko se bom zaposlil, in kakšno plačo bom imel.
No sej tu se vidi koliko so ekonomisti oz. predvsem naš kader podcenjen. Druge izobrazbe (gradbenik, ...), dobijo vsaj 200.000 neto že takoj na začetku, brez izkušenj itd.
No ja sporočim, ko se bom zaposlil, in kakšno plačo bom imel.
Jaz sem včasih tudi sodelovala pri razpravah o plačah, zdaj pa sem ugotovila naslednje: administratorke s končano V. stopnjo izob. v eni od državnih ustanov mesečno prejmejo od 130.000 do 200.000 sit plače (od začetnic navzgor) plus vse ostale stroške. Tako, da mirno postavi 200.000 sit neto plus vse ostale stroške, potem pa boš videl kako in kaj. Bo pa zelo koristna povratna informacija. Pa srečno! 
Kolikor je meni poznano je največ odvisno v kakšno firmo si pač lahko kdo pride.... V dobrih firmah si lahko marsikaj "privoščijo " . Med tem tudi lepe plače... V povprečnih firmah pa je plača 200 k neto že kar lepa cifra
Tudi jaz menim , da se je za začetke bolje sprijazniz z 150 k in na podlagi rezultatov in kakšnih večletnih izkušenj potem pridobit kaj več ...
Tudi jaz menim , da se je za začetke bolje sprijazniz z 150 k in na podlagi rezultatov in kakšnih večletnih izkušenj potem pridobit kaj več ...
lep pozdrav !
Rady
Rady