Pozdravljeni!
Ali lahko na kontu 203 - ost.prisp.za zap. delamo preplačilo in se pozneje delavcu preknjiži ta znesek pri osebni hohodnini? Delavec namreč želi sproti plačevati več, da mu na koncu leta ni potrebni plačati ogromnega zneska dohodnine.
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
M
poračun dohodnine
Moderator: Mirko Zbačnik
Na Dursu so mi na podobno zastavljeno vprašanje odgovorili, da akontacija dohodnine med letom je pač taka kot je, pa tudi računalniški programi so narejeni enotno. Po moje je edini način, da ima nekdo dovolj denarja za poplačilo davka ta, da si med letom naprimer odpre nek račun in si tam polaga določeno količino denarja ter si jo na tak način prihrani za plačilo dohodnine. Vsaj tako jaz predlagam našim delavcev.
Lep pozdrav.
Lep pozdrav.
Tina
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Naredili smo tak približen izračun in ugotovili, da če se živi samo od plače potem na koncu leta z olajšavami, ki se jih ima, se ne plača skoraj nič /morda tisočaka pa tja do pettisoč/. Do plačila dohodnine prihaja v primeru, ko se dela še po podjemni pogodbi ali avtorski pogodbi. To je največkrat vzrok, da je treba dohodnino še doplačati. Pa seveda tudi to, če se nima otrok.
Lep pozdrav.
Lep pozdrav.
Tina