Službena kartica

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
BLAFRA
Novinec
Novinec

Službena kartica

Odgovor Napisal/-a BLAFRA »

Po novem ima pri nas zaposleni plačilno kartico za potrebe pokrivanja stroškov (nočitev, letalske karte, gorivo...) potovanj v tujino. Banka za porabo na kartici pošlje plačilni nalog, katerega poravnamo preko PROKLIK-a.

Ima kdo izkušnje s tem, da mi na kratko opiše potek knjiženja (rada bi pravilno poknjižila stroške)?

Simona
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Jaz vsa plačila s kartico knjižim na dobavitelja ter takoj na 220/285. Tako so vsi računi, ki so plačani s kartico knjiženi na 285 in ko dobite obračun od banke in ga plačate knjižite na 285/110. Mislim pa, da lahko knjižite kar direktno na 285 in nipotrebno na 220!!

NINA
sipi
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sipi »

Pri nas uporabljamo Diners in Eurocard. Jaz poknjižim račun tako, da dam obveznost na izdajatelja računa, nato pa knjižim prilog k računu, to so računi, ki mi jih prinesejo delavci, ki s temi karticami plačujejo. Če je strošek za službeno pot v tujino, potem knjižim na 165, če pa ne pa direktno na strošek. Kar se tiče davko, pa v našem primeru imam samo reprezentanco, ali pa strošek za služeni avto, to pa je vse davek, ki se ne odbija.
Odgovori