Zavarovalnica- knjiženje povračila škode na avtu
Moderator: Mirko Zbačnik
Zavarovalnica- knjiženje povračila škode na avtu
Vsem lep pozdrav. Sem čisto nov na forumu in imam eno vprašanje. Zavarovalnica je plačala popravilo škode na avtu, vendar je plačala samo ceno storitve, DDV za to storitev moramo plačati sami. Zanima me kako se to poknjiži?
Če je bil račun za popravilo izstavljen vam za celoten znesek škode in ga morate tudi v celoti poravnati, knjižite račun:
160, 412/220
Vzpostavite terjatev do zavarovalnice 165/784
Nakazilo zavarovalnice 110/165
Plačilo računa 220/110.
Če pa je zavarovalnica nakazala povračilo škode direktno tistemu, ki je avto popravljal, potem zapirate del dobavitelja z terjatvijo 220/165.
Jaz bi to tako, še kakšno mnenje?
Lp
160, 412/220
Vzpostavite terjatev do zavarovalnice 165/784
Nakazilo zavarovalnice 110/165
Plačilo računa 220/110.
Če pa je zavarovalnica nakazala povračilo škode direktno tistemu, ki je avto popravljal, potem zapirate del dobavitelja z terjatvijo 220/165.
Jaz bi to tako, še kakšno mnenje?
Lp
Tudi jaz sem razmišljala, da bi raje knjižila v - 412, kot pa na 784.
Mi smo zraven računa ki se je glasil na naše podjetje dobili še dopis koliko bo plačala zavarovalnica in koliko mora plačati naše podjetje - to je osnova na podlagi katerega sem knjižila terjatve do zavarovalnice in storno stroškov. A ima še kdo kakšno mnenje o tem?
Hvala
Mi smo zraven računa ki se je glasil na naše podjetje dobili še dopis koliko bo plačala zavarovalnica in koliko mora plačati naše podjetje - to je osnova na podlagi katerega sem knjižila terjatve do zavarovalnice in storno stroškov. A ima še kdo kakšno mnenje o tem?
Hvala
samo v razmislek:
zavarovalnice povračajo škodo davčnim zavezancem brez DDV-eja, ker sklepajo, da si davčni zavezanec lahko poračuna vhodni DDV, ker pa gre v vašem primeru za osebno vozilo, in si vhodnega ddv-eja ne smete poračunati bi bil ddv v tem primeru strošek.
podoben primer smo imeli mi sami v podjejtu, na zavarovalnico smo morali nasloviti pritožbo, da od navedene škode ne moremo vpoštevati vhodnega ddv, ter od njih zahtevati odškodnino za celotni znesek z ddv-ejem.
zavarovalnice povračajo škodo davčnim zavezancem brez DDV-eja, ker sklepajo, da si davčni zavezanec lahko poračuna vhodni DDV, ker pa gre v vašem primeru za osebno vozilo, in si vhodnega ddv-eja ne smete poračunati bi bil ddv v tem primeru strošek.
podoben primer smo imeli mi sami v podjejtu, na zavarovalnico smo morali nasloviti pritožbo, da od navedene škode ne moremo vpoštevati vhodnega ddv, ter od njih zahtevati odškodnino za celotni znesek z ddv-ejem.
Re: Zavarovalnica- knjiženje povračila škode na avtu
Imam enak problem. S servisa smo dobili račun za storitev z zneskom 0,00, ker ga plača zavarovalnica, in račun za DDV, ki smo ga plačali.faros napisal/-a:Vsem lep pozdrav. Sem čisto nov na forumu in imam eno vprašanje. Zavarovalnica je plačala popravilo škode na avtu, vendar je plačala samo ceno storitve, DDV za to storitev moramo plačati sami. Zanima me kako se to poknjiži?
Nastal je problem pri izpolnjevanju obrazca DDV-O, izpisalo se je: Odbitek DDV je previsok glede na osnove.
Seveda, ker osnove ni, DDV pa je.
Hm, kaj storiti?