delo vodje financ
Moderator: Mirko Zbačnik
delo vodje financ
Kaj je po vašem delo vodje finance v podejtjih nad 200 zaposlenih?
LP, DB
LP, DB
To delo sem delala in je na kratko povedano izgledalo tako:
- skrb za dnevno poravnavo vseh obveznosti po valutah plačila
- sodelovanje z bankami, zavarovalnicami in ostalimi finančnimi hišami v smislu pridobivanja denarja in plasiranja odvečnih viškov denarja
- izdelava finančnih planov (prilivov in odlivov) - tedenskih in mesečnih
- nadzor nad saldakonti kupcev in dobaviteljev
- izterjava plačil
- obračuni zamudnih obresti in obresti za plasiran denar
- kompenzacije, cesije
- likvidatura in nadzor nad njo
- obračun DDV
- sodelovanje z DURS in Ajpes
Stvari smo imeli res zgledno urejene in smo veliko prihodka pridobili na račun dnevno plasiranih sredstev. Delo je dinamično in zanimivo, terja pa veliko angažiranost v dopoldanskem času.
lp
- skrb za dnevno poravnavo vseh obveznosti po valutah plačila
- sodelovanje z bankami, zavarovalnicami in ostalimi finančnimi hišami v smislu pridobivanja denarja in plasiranja odvečnih viškov denarja
- izdelava finančnih planov (prilivov in odlivov) - tedenskih in mesečnih
- nadzor nad saldakonti kupcev in dobaviteljev
- izterjava plačil
- obračuni zamudnih obresti in obresti za plasiran denar
- kompenzacije, cesije
- likvidatura in nadzor nad njo
- obračun DDV
- sodelovanje z DURS in Ajpes
Stvari smo imeli res zgledno urejene in smo veliko prihodka pridobili na račun dnevno plasiranih sredstev. Delo je dinamično in zanimivo, terja pa veliko angažiranost v dopoldanskem času.
lp
Pod menoj so bili:
- likvidatura
- blagajna
- plačilni promet
- saldakonti v celoti
- davki
- nekaj časa tudi: zavarovalništvo, potem pa je to šlo pod plan in analize
Plače in obračun so bili pod vodjo knjigovodstva. Oba sva imela nad seboj še enega vodjo (vodjo oz. dir. FRS). Mi smo skrbeli predvsem za likvidnost, pravilne davke in plasiranje sredstev, pravočasno izterjavo in pravočasno poravnavo obveznosti vključno z obračuni obresti ter njihovo izterjavo, pa tudi nekaj sodnih postopkov smo vodili skupaj z odvetniki. Bili pa smo firma z več kot 500 zaposlenimi in smo imeli tudi precej izvoza in uvoza. Delala pa sem to kar nekaj let.
- likvidatura
- blagajna
- plačilni promet
- saldakonti v celoti
- davki
- nekaj časa tudi: zavarovalništvo, potem pa je to šlo pod plan in analize
Plače in obračun so bili pod vodjo knjigovodstva. Oba sva imela nad seboj še enega vodjo (vodjo oz. dir. FRS). Mi smo skrbeli predvsem za likvidnost, pravilne davke in plasiranje sredstev, pravočasno izterjavo in pravočasno poravnavo obveznosti vključno z obračuni obresti ter njihovo izterjavo, pa tudi nekaj sodnih postopkov smo vodili skupaj z odvetniki. Bili pa smo firma z več kot 500 zaposlenimi in smo imeli tudi precej izvoza in uvoza. Delala pa sem to kar nekaj let.
KAJ Sova? 120 zaposlenih pri 1.200?
Nas je bilo tudi okrog 1.200 zaposlenih, v računovodstvu pa 32, pa še to je bilo pol preveč. So kmalu znižali na 24, pa nato na 16. Koliko jih je danes, pa ne vem več.
Res pa je, da je bilo delo božansko, da je bilo vse urejeno tako kot treba. Sploh pa je bil še včasih SDK, ki je bil prava "milina".
Nas je bilo tudi okrog 1.200 zaposlenih, v računovodstvu pa 32, pa še to je bilo pol preveč. So kmalu znižali na 24, pa nato na 16. Koliko jih je danes, pa ne vem več.
Res pa je, da je bilo delo božansko, da je bilo vse urejeno tako kot treba. Sploh pa je bil še včasih SDK, ki je bil prava "milina".