Prispevki s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
talijam
Začetnik
Začetnik
Kraj: Kamnik

Prispevki s.p.

Odgovor Napisal/-a talijam »

Ali se s.p.-ju bolj splača plačevati minimalne prispevke v višini 62.400 sit (najnižja pokojninska osnova) ali je bolj ugodno plačevati razred višje, se pravi 93.600 sit. Kaj to pomeni za prihodnost osebe? :?
Slika
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

To je vedno odločitev posameznikov, saj nekateri razmišljajo o penziji ali bolniški, drugi pa niti približno..... Nekaterim še je najnižja osnova 44.885 sit preveč, , :twisted: Kakrkoli predlagat je brezmiselno, glede na stanje v naši državi, :roll: " če si plačuješ prispevke , ti izračunajo penzijo na podlagi plačil, če ne , pa ti država tako ali tako pomaga ,saj smo socialna država,,,,,,, :wink: :wink: Mislim, da je tako brez pretiravanja.
talijam
Začetnik
Začetnik

Samo država bolj malo pomaga :( . Pa kakor kaže bo tega vedno manj. Kako pa vplačujete ostali - ker meni se zdijo minimalni prispevki velik riziko :?
Slika
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Spomnim se, da sem enkrat brala in vem, da so bile narejene celo primerjave, da je bolje, da za isti znesek, kolikor bi si povečal prispevke, naložiš ta denar v življenjsko zavarovanje ali pa razna dodatna pokojninska zavarovanja. Vem, da je bila bistvena razlika, če se prav spomnim, bi se za povečanih 20.000,00 SIT prispevkov, pokojnina povečala za cca 7.500,00 SIT, pri življenjskem zavarovanju pa bi bil mesečni znesek 350 EUR. Tako nekako, ne me držati za čisto točne zneske.
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Meni se zdijo minimalni prispevki čisto dovolj. Dejstvo je da je preostanek denarja bolj pametno naložiti v kaj drugega, pa čeprav samo na banko.
talijam
Začetnik
Začetnik

Hvala za uporabne namige :) . Bom preverila, če se splača povečati zavarovalno premijo, ki jo že vplačujem :sodobren: .
Slika
vita11
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Ja, Tisdno ima prav.
Odgovori