DAVČNA NAPOVED

Moderator: Mirko Zbačnik

taši
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a taši »

Glede računa za telefon - jaz si zanj napišem temeljnico in račun priklanfam zraven, ker pač ni na s.p., ampak na privat ime.

Glede akontacij dohodnine pa - ne vem, če sem te prav razumela, Lilijana. Ali to sprašuješ za stranko, ki je začela poslovati sredi leta 2003? V tem primeru so ji morali določiti akontacije glede na predvidene dohodke v letu 2003 in to vpišeš v dohodninsko napoved. Če so ji določili. Jaz imam dve taki stranki, ki sta začeli poslovati sredi oz. proti koncu lanskega leta, enemu so določili akontacijo, drugemu pa sploh ne.

Pa jaz imam tudi eno vprašanje. Mene totalno medejo ti novi obrazci za odmero davka od doh. za s.p. Ni mi jasno, kaj moram vpisati v bilanci stanja pod podjetnikov kapital (razlage v Obrtnikovem svetovalcu ne štekam). Ali pravilno razmišljam, da moram od skupnih sredstev odšteti finančne in poslovne obveznosti in dobim podjetnikov kapital? Help![xx(]
na22
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a na22 »

Taši, pravilno razmišljaš.
LP Nataša
taši
Začetnik
Začetnik

Tisočkrat ti hvala, Nataša! Zlata si. Sem že čisto adijo od tega bilanciranja, pa tako malo časa je še.

LP
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Pozdravljeni!
Ali ste se tudi vi zbudili z ogromnim sneženjem?

Še vedno mi ni jasno. Ali v dohodninski obrazec vpišem za s.p., ki ima popoldansko samo njegovo plačo od firme v kateri je zaposlen ali tudi vse prihodke, ki jih je ustvaril z s.p.,
Pod 31 pa vnesem akontacijo dohodnine.
Hvala in lep pozdrav
Lilijana
Gordana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a Gordana »

V dohodninski obrazec se vpisujejo vsi prihodki, tako da vpišete, pod
oznako 10 plačo, 12 regres, ... zap.št. 31 samo obkrožite, dobiček bo
izračunal DURS, vpišete pa akontacijo davka iz dejavnosti po odločbi,
pa tudi če je ne vpišete, jo bodo upoštevali.
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Liljana v dohodnino boš vpisala vse dohodke in prejemke za katere je tvoja stanka od delodajalca ali druge osebe dobila kakršno koli obvestilo da so mu bili v obdobju od 01.01.03-31.12.03 izlačanai dohodki. Pod zaporedno številko 31 (potrebno jo je tudi obkrožiti) v dohodninski napovedi pa boš vpisala znesek akontacije davka od dohodkov iz dejavnosti, ki jo je plačal kot s.p. če je dobi odločbo za plačilo le tega davka (vpiše se znesek iz odločbe). Glede na to da je z dejavnostjo pričel v letu 2003 mislim da mu akontacija ni bila odmerjena zato boš samo obkrožila št. 31.
Kar pa se tiče TRR v napevedi od davkov od dohodkov iz dejavnosti pa boš na zadnjo stran napovedi vpisala znesek nakazanih prejemkov. To je iz zadnjega kumulativnega izpiska v letu 2003. V bilanco stanja pa boš vpisala znesek stanje na dan 31.12.03 torej saldo na računu na dan 31.12.03. Upam, da se ti pomagala.

Lidija
sbolha
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a sbolha »

Pozdravljeni.
S.p. si plačuje dodatno zdravstveno zavarovanje. Na računu ni napisan s.p..
Ali lahko to vpiše v stroške, v olajšavo za dohodnino pa ne.
Hvala za odgovor in lep dan.
Iva
Gost

To jaz vem, da moram vpisati plačo in regres, vendar moja stranka je zaposlena drugje, ta s.p. ima samo kot popoldansko obrt in je pokasiral med letom cca 400.000 sit od izdanih računov, to me zanima ali se v dohodninsko napoved vpiše in kam se vpiše.
Pozdrav
Lilijana
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Ne v dohodninsko napoved se to ne napiše.

Lidija
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Ne,Liljana v dohodninsko napoved se to ne napiše.

Lidija
Gost

Vsem NAJLEPŠA HVALA ZA VELIKODUŠNO POMOČ, dolžna sem vam kavo.
Pozdrav
Lilijana
taši
Začetnik
Začetnik

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal sbolha</i>
<br />Pozdravljeni.
S.p. si plačuje dodatno zdravstveno zavarovanje. Na računu ni napisan s.p..
Ali lahko to vpiše v stroške, v olajšavo za dohodnino pa ne.
Hvala za odgovor in lep dan.
Iva

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Jaz ne bi tega dala v stroške, ker ni na s.p. in itak si zaenkrat še lahko daš to v olajšavo pri dohodnini. Bi bilo pa fino, da si s.p. uštima dodatno zdravstveno na s.p., ker kmalu tega ne bomo mogli več dajati v olajšavo pri dohodnini, samo ne vem, kdaj to začne veljati. Ali že naslednje leto? Ne vem.

LP Nataša:)
Odgovori