IZHODIŠČNA PLAČA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
prometelko
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

IZHODIŠČNA PLAČA

Odgovor Napisal/-a prometelko »

Zanima me kje točno najdem izhodiščne plače za posamezne tarifne razrede za splošno kolektivno pogodbo za gospodarese dejavnosti.

Ali delo računovodij in finančnikov spada po tej splošni kolektivni pogodbi in ali se urejajo vse tarife po tej pogodbi ali je osnova za naše delo kakšna druga kolektivna pogodba.

Gre za delo računovodenja in financ v privat podjetju, ki vodi knjige in vse ostalo za veliko podjetij.

Hvala za vaše odgovore.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
prometelko
Začetnik
Začetnik

PLAČA

Hvala, elektrik.

Podatek sem rabil ker se bom v kratkem zaposlil na mestu računovodje in finančnika za vodenje večih podjetij. Pripraviti moram pogodbo o zaposlitvi.

Kako je očno glede malice- lahko je z pravilnikom urejeno da se plačuje malica 1200 oz 1300 na daa (da ne gre v davčno osnovo). Ali lahko pdjetje pusti kot do sedja ima 1200 sedaj poviša z novim sklepom na 1300 na dan.

Tisti znesek za VII stopnjo je minimalno kar ti lahko da delodajalec če se ne motim. Ali to pomeni da manj kot toliko ne morem dobiti za VII st. izobrazbo. In ali je lahko bruto osnova večja.

Za koliko se lahko povečuje na letni ravni??

Hvala za vso pomoč in odgovore.
prometelko
Začetnik
Začetnik

bruto zneski

Sem si pogledal bruto osnove za VII stopnjo izobrazbe. A se mal hecajo 144.000 bruto (100.000 neto). To se mi rahlo zdi pretirano. A mi lahko delodajalec da vipjo brut osnovo ali če se zapiči v to potem vztraja pri tem??
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Žal so tarifni razredi taki, kot so - nerealni. So pa primerni za delodajalce, ki izplačujejo nizke plae, ker je na osnovi take priloge težko iztožit razliko zaradi prenizke plače.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
dulem
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a dulem »

Tako se se lahko zgodi, da imata delavec brez poklica in računovodja "enako" plačo. delavcu brez poklica pripada minimalna plača, račučunovodja pa jo ima po tem tarifnem razredu.

Zanimivo kaj ne. :ssok: :ssok:
prometelko
Začetnik
Začetnik

ja

No sedaj sploh ne vem kaj naj. Ali mu zamolčim kakšna je plača po kolektivni pogodbi, sestavim pogodbo in jo oba podpiševa. Ali mu omenim, pa če se me usmili da večjo plačo. Mislim kdo bo pa delal z faksom za 100.000 neto plače. Pa to sploh ne more biti res.

Zanima me še tole. Ob sestavljanju pogodbe. Ali je lahko sestavljena pogodba samostojno (da ni tisti standardni obrazec, ki se kupi v knjigarni - pogodba o delu za gospodarske družbe), vendar z vsemi potrebnimi sestavinami, in še kaj?

Na kaj točno naj bom pozoren pri sestavljanju, kaj naj bo v pogodbi, kje so kakšne morebitne pasti...

Hvala za odgovore in vaše izkušnje pri pogodbah o delu.

Pa še to, ali je pripravništvo nujno, oz. ali je treba kaj napisat da ni treba narediti pripravništva ( čeprav je delodajalec za to, ker se plača zgolj 70% plače ko jo boš prejemal po pripravništvu).
Ali mora biti količniki opredeljeni?
silva11
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a silva11 »

Jaz ti svetujem gledena to da že sam pišeš pogodbo, da določiš en znesek, ki se ti zdi realen in s katerim misliš da boš preživel, ti bo potem že delodajalec povedal če boš res toliko tudi dobil.
prometelko
Začetnik
Začetnik

znesek

Kaj se vam zdi "primeren" znesek?? Za tako izobrazbo (diploma na EF smer R&R), izkušnje v računovodstvu in reviziji.

Delovne naloge pa so še vse poleg računovodstva....
dulem
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Ali so tvoje izkušnje prek študnta ali si delal s pogodbo o zaposlitvi?
Plača je odvisna od "pogajanja" z delodajalcem, predlagaj malo višji znesek kot ga pričakuješ, še vedno pa lahko zavrneš pogodbo.

Glede faksa pa tako; v gospodarstvu ti faks ne pomeni toliko kot v negospodarstvu, npr. jaz grem zdaj naprej na magisterij, ko bom "končal" le tega ne bom imel zaradi tega večje plače. tako pač je v gospodarstvu. Tukaj je bolj važno koliko ti veš delati. poznam kar nekaj ljudi , ki imajo magisterij iz financ in računovodsta pa zaradi tega nimajo večje plače, čeprav vsi pospešeno iščejo boljšo službo. seveda pa ne govorim, da jih ni takih ki imajo večjo plačo zaradi tega. Vendar dosti manj kot v negospodarstvu.

Realen svet je krut. Zakaj so nam ponujali študij na fakultetah, dali bi nam rajši kruha in iger. :x :x :svprasaj: :shudic:
dulem
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: znesek

prometelko napisal/-a:Kaj se vam zdi "primeren" znesek?? Za tako izobrazbo (diploma na EF smer R&R), izkušnje v računovodstvu in reviziji.

Delovne naloge pa so še vse poleg računovodstva....
Čist odvisno od izkušenj, k jih imaš.
Odgovori