vodenje knjig

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
CIPRESA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

vodenje knjig

Odgovor Napisal/-a CIPRESA »

Danes mi je en gospod rekel da so mu rekli( zdaj nevem kdo ker tega ni povedal) da nesme več voditi knjige sam ampak da mora tako d.o.o-ju in s.p.-ju sedaj voditi knjige izključno registrirani računovodski servis.

Ker mi je to malo sumljivo in si sami zaenkrat vodimo knjige ( smo majhen s.p.) vas vprašam če je že kdo od vas ki ste bolj redni obiskovalci tega foruma in bolj vešči vsega slišal za to?????
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Tega še nisem slišal; a ste prepričani, da imajo v mnogih večjih podjetjih, z lasnim organiziranim računovodstvom, zaposlenega tudi registriranega računovodja?

Sicer je pa danes tako ali tako vse možno.... :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Nekaj podobnega se je zgodilo nekemu mojemu znancu, vendar se je izkazalo, da je bil to napačno razumljen dobronameren nasvet njegove referentke, ker je delal celo vrsto napak.

A kot pravi Mirko, vse je možno.....
Samo tega še nismo doživeli, da bi dopoldne delali po starem, popoldne pa po novem predpisu....
CIPRESA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a CIPRESA »

ja tudi mi tega še nismo nikjer zasledili.
Imam pa prijatelja, ki mu vodi knjige njegova žena pa ni ne zaposlena in ne registrirana kot rač. servis in seveda smatrajo da vodi knjige sam.... to pomeni da sedaj nebi smel več voditi knjige sam? Kot že rečeno tega predpisa še nisem zasledila, zato sem mislila da vi veste kaj več o tem.
Knjigovodja
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Knjigovodja »

Po moje je to majhna raca. Mogoče bi kakšen servis na vsak način rad novo stranko? Ali pa ta gospod kar naprej sprašuje eno in iste ljudi, ki so se naveličali dajati brezplačne informacije?

Če bi bilo to res, bi bila prav gotovo že velika panika.

LP!
Kar mora priti, bo prišlo. In ko bo prišlo, se bo treba postaviti po robu. (HP)
dulem
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a dulem »

Potem hvala bogu, da smo d.d., saj ne bi potrebovali 20 ljudi. :sjezik:

Sicer pa se mi zdi to en največjih neumnosti, mogoče pa je bil pijan :mrgreen: :ssirok: :D
Slika
LP,
birokm
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a birokm »

Enkrat me je nekdo že potolkel, čeprav sem rekel enako le z drugimi besedami, pa bom vseeno tvegal. Ga. Mcarolova je na enem od seminarjev omenila prav to. Da bodo oz. da, lastnik knjigovodskega servisa ne bi smel za svoje podjetje sam sebi knjižiti.
Da vidim reakcijo.
Lep pozdrav vsem sotrudnikom.
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

birokm napisal/-a:Da bodo oz. da, lastnik knjigovodskega servisa ne bi smel za svoje podjetje sam sebi knjižiti.
Kdo pa naj bi mu knjižil, če si sam ne bi smel? Naj bi najel računovodski servis?!
Malo čudno ste zapisali, tista vejica za da mi ni jasna, ponavadi pride vejica pred da, v tem primeru pred oz. Ste pozabili kakšno besedo?
Razložite, prosim.

Mirjana
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

To mi pride naprej tako, kot če bi mesar meso za svojo porabo šel kupovat v sosednjo mesarijo! :shudic:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Pač pozna svoje kvalitete.... :mrgreen:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
dulem
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a dulem »

birokm napisal/-a:Enkrat me je nekdo že potolkel, čeprav sem rekel enako le z drugimi besedami, pa bom vseeno tvegal. Ga. Mcarolova je na enem od seminarjev omenila prav to. Da bodo oz. da, lastnik knjigovodskega servisa ne bi smel za svoje podjetje sam sebi knjižiti.
Da vidim reakcijo.
Lep pozdrav vsem sotrudnikom.
Če bo že veljalo za računovodske servise pa sigurno ne bo veljalo za druga podjetja.
Slika
LP,
birokm
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a birokm »

Eni se spet delajo pametne. Zdaj gledamo že slovnična pravila oz. napake. To, kar sem napisal, je rekla ga. Macarolova. Mislim, da vsi, ki se ukvarjamo s knjigovodstvom, vemo kdo ona je in da takih izjav prav gotovo ni bi dajala če ne bi bile preverjene.
Bomo videli kaj bo pokazala praksa.
Odgovori