vodenje knjig

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Birokom, ne se jezit, no! Škodi lepoti, srcu ... Prav je, da poveste, kaj je aktualno in o čem se govori :spomezik: Ne biti užaljeni, če tudi ostali potem povemo svoje mnenje :ssirok: , saj z njim (vsaj jaz tako mislim) samo hočemo povedati, da tam v vrhovih večkrat butnejo kakšno okroglo, pa šele potem ugotovijo, da je neprebavljiva. :idea: Pa vi niste zato nič krivi. :ssram:

Sama sem že kar jezna na ZRFD, Studio Macarol in podobne, ki se kar naprej delajo pametne, vse bi zaračunali, uporabnih nasvetov ne delijo ne vem koliko, sploh od ZRFD so velikokrat neuporabni, čas jih je povozil, potem pa ustvarjajo med nami izvajalci z raznimi "ifnormacijami" samo zmedo. Namesto da bi nam računovodjem bili v pomoč, stvari zakomplicirajo do onemoglosti, potem pa nas hočejo prepričati da smo neizobraženi, butasti, nesposobni ...skratka, da nam je že kdaj odklenkalo! :sjezen:
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Bravo, Helena!

Jaz sem seminarjih, ki sem se jih udeležila, slišala le razlage o pravilnem načinu obračunavanja uporabe lastnih proizvodov in storitev za svoje potrebe. Eden od seminarjev je bil namenjen rač.servisom in so nam razlagali tehniko obračuna lastnih storitev v knjig.servisu, ni pa bilo rečeno, da si servis ne bi smel sam voditi svojih knjig. Res pa je, da je bil ta seminar že nekaj let nazaj. Kaj pa v primeru, ko knjig. servis zaposli osebo, ki ima v pogodbi o zaposlitvi definirano, da opravlja delo računovodje tega podjetja?
Če si knjig. servis ne sme sam voditi knjig, predvidevam, da čistilni servis ne sme čistiti svojih prostorov, temveč najame drug čistilni servis? In potemtakem si mizar ne sme izdelati pisalne mize? In če si gostinsko podjetje, ne smeš poslovnih partnerjev pogostiti v svojem lokalu?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

... in odvetnik se ne sme braniti sam in šofer ne sam sebe peljati.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Andre
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Dolenjska

Odgovor Napisal/-a Andre »

Še bolj čudno, da tudi kuharica ne bi smela zase kuhati in za svojo družino. Svašta, se narod spomni :sbolan:

Jaz sem optimistka, da bo nekoč bolje. Mogoče že drugo leto :angel:
Andreja
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Temu ne bi rekel optimizem, pač pa je to lahko že iluzija.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Saj ne vem, če ravno paše v to temo, ampak nekako bo tem modrovanju sem se spomnila na uvodnik urednika revije 7D, ki sem ga brala včeraj.
Pripoveduje, da mu je hudo, ker pozna dve družini, ki se izseljujeta v tujino, ker se jima tukaj zdi preveč brezperspektivno in ne vidijo prihodnosti za svoje otroke - oče ene teh družin mu je dejal - Ta država si nas preprosto ne zasluži! :svprasaj:
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Vse paše sem zraven....jaz grem belit pisarno.........slišimo se čez dan, dva,.....
:spomezik:
kaltrzic
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Yah, Pamps, kako pa boste tole beljenje poknjižili? Preko podjemne pogodbe, da boste dobili plačano delo, ali boste kar prikazali na eni strani prihodek od storitev, na drugi strani pa strošek vzdrževanja?

Ga. Macarolova že kakšni dve leti na seminarjih razlaga, da vodja računovodskega servisa ne sme knjižiti poslovnih dogodkov za svojo firmo (jaz sem tako razumela). Pač zato, ker tisti, ki odgovarja za neko materialno reč, jo ne more tudi evidentirati, ker ga lahko "popade hudobec" (moja pripomba!) in bo že tako sknjižil, da bo ogoljufal ljubo nam državo.

Ni pa to trenutno v nobenem predpisu, ki se pojavljajo "na obzorju". Tudi ni nikjer predvideno, da bi moral podjetniku voditi knjige ravno računovodski servis. Morda ste malo pomešali - za računovodske servise se pripravlja nova zakonodaja, o tem smo na tem forumu že dosti govorili. Vsak "zigmar" pač ne bo mogel voditi knjig za druge...

Zdaj moram pa še malo Zvezo računovodij vzeti v bran. Vsaj za mene niso tak poden, sploh ga. Hieng in tudi z gospo Zalokarjevo se kar da pomeniti. Priznajte, da IKS kar v večini preberemo. Res kdaj kaj "kiksnejo" - a pa mislite, da ostali svetovalci ne? Kaj povsem konkretnega od nobenega ne zveš, kar pa ni čudno, če se spomnimo na "preglednost in enostavnost" naših zakonov, na to, da ima vsak inšpektor pravico biti po svoje pameten in da so jim prav zdaj menda povišali "normo"... :x
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

birokm napisal/-a:Eni se spet delajo pametne. Zdaj gledamo že slovnična pravila oz. napake. To, kar sem napisal, je rekla ga. Macarolova. Mislim, da vsi, ki se ukvarjamo s knjigovodstvom, vemo kdo ona je in da takih izjav prav gotovo ni bi dajala če ne bi bile preverjene.
Bomo videli kaj bo pokazala praksa.
To je verjetno letelo name, ne? Če ne znate uporabljat vejic, jih rajši kar izpustite, ker kot je enkrat Nina prikazala, lahko vejica dosti spremeni.
Hotela sem samo preverit ali sem pravilno razumela tisto, kar ste hoteli napisat, vi pa takoj u luft in žalit.
Bom pazila, da ne bom slučajno še koga popravljala slovnično, ker to je res velik kriminal, kot zgleda.
Mirjana
kaltrzic
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Mirjana, ali ste mislili tisto: "Hvala lepa, gospa" in "Hvala, lepa gospa"?
Moram reči, da sem kar na vaši strani. K sreči je tale forum vseeno kar precej "vljuden" in so ostre besede bolj izjema kot pravilo. Bravo naši!!!
dulem
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a dulem »

kaltrzic norme pa ne rabiš dati v navednice ker res obstaja, saj davči uradi kar tekmujejo med sabo kateri bo boljši, norma pa je določen na skupino inšpektorjev.
Slika
LP,
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Še nekaj o vejici. Prišel je telegram: "Ubiti, ne pomilostiti." in reveža ni bilo več.
Izkazalo pa se je, da je bila vejica narobe postavljena "Ubiti ne, pomilostiti"

Tako so mene uničevali, ko sem narobe pisala vejice.
Odgovori