odlog plačila DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
skorpijonka
Novinec
Novinec

odlog plačila DDV

Odgovor Napisal/-a skorpijonka »

Zanima me, če lahko prosiš za odlog plačila DDv (6 mesečni). Obstajajo kakšni obrazci in če, ali kdo ve, če sploh odobrijo takšne odloge. :roll:
mito
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a mito »

Kolikor je meni pozano ni odloga. Cesar pač zahteva kar je cesarjevega! Edina rešitev je ta, da enostavno ne plačaš, nato dobiš opomin (če še kakšnega kasneje ne vem!!) in po preteku kakih 2-3 mesecev plačaš poleg glavnice še nekaj tisoč tolarjev zamudnih obresti. Če še takrat ne plačaš pa se ti usedejo na TRR. Mislim da je tako, nisem pa 100%.
Andre
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Dolenjska

Odgovor Napisal/-a Andre »

Dobro jutro.

Pri nas smo zaprosili za odlog plačila DDV (mesečni zavezanci, d.o.o.) v obliki dopisa. V dopisu smo navedli razlog za odlog ali pa obročno odplačevanje. Priložili pa smo bilance, seznam prejetih in izdanih računov, seznam kupcev, ki so v prisilni, stečaju ali pa jih tožimo. IOP obrazce od vseh kreditov in leasingov, kjer je razvidno koliko smo v zaostanku, itd. Predenj date vlogo, je najbolje, da se posvetujete z vašim skrbnikom na DURS-u. On vam bo v grobem razložil kaj morate priložiti.
Andreja
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Tudi mi smo zaprosili za odlog DDV z dopisom. Zraven smo priložili potrjene IOPin fotokopije računov in po razgovorom z DURSom bodo oni delali izterjavo (brezplačno) :Napišejo odločbo našemu dolžniku. In tako so nam sicer ustno zagotovili, da se nam 1 mesec ne bodo vsedli na TRR.
eu
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a eu »

Imate pa prijazne referente. Jaz sem samo zaprosila, če lako obrazec DDV-ja oddam 1 teden kasneje ker me takrat ni bilo vpodjetju in imam samo jaz pooblastilo za odajanje preko e-davki pa je bil že cel halo, kako se upam to vprašati, vendar sem jim v prvem stavku povedala, da plačilo bodo prejeli pa 1 teden prej! No ko pa sem izvedela, da vnašajo obrazce najmanj s 3 mesečno zamudo, sem ugotovila, da sem sama en cepec, kateri je hotel biti pošten in jim to povedal - bodi tiho in sploh ne bodo vedeli, da obrazca ni!
Tinkaa
Začetnik
Začetnik
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tinkaa »

Menda da naj bi bila variata odloga plačila možna, vendar pa jo na davčni zanikajo.... itak pa vsaka davčna uprava dela po svoje tako, da je vseeno vredno poizkusiti. Je pa tudi res, da se je včasih bolš narest francoza...

Aja pa še to... kako je pri DDV-ju sicer ne vem, ampak vem pa da je REK obrazce za honoraje in nagrade za letošnje leto referentka začela vnašat šele maja...
Odgovori