!!! napačna amortizacija !!!

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
andrejp
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

!!! napačna amortizacija !!!

Odgovor Napisal/-a andrejp »

Imam velik problem!

Zaradi napačnega vnosa v program osnovnih sredstev v letu 2004 se je zgodilo, da smo obračunali premalo davka od dobička zaradi previsoke amortizacije (znesek je velik). Napaka se je ugotovila šele letos po oddaji vseh bilanc za 2004. Zanima me, kako to urediti predvsem z davčno upravo, da ne bo prehudih posledic.

Najlepša hvala!
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Če je znesek velik je , po mojem, smiselno se dogovoriti z DURSom, da se Obračun davka od dobička za leto 2004 popravi in se davek doplača, prav tako se doplača akontacije za letošnje leto ... zagotovo pa vam bodo zaračunali tudi zamudne obresti. :spomezik:
andrejp
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a andrejp »

zanima me pa tudi kakšno je v primeru, da se dogovorim z davčno, knjiženje. Kako torej popravim napako... Hvala
kinokija
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a kinokija »

Knjižb za nazaj se ne sme popravljati. Naredi popravek v letošnjem letu in ga upoštevaj v letošnjem obračunu. Glede zamudnih obresti pa se pogovori z davčnim organom.
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Menim, da to ne morejo biti letošnji davčno priznani stroški ter da razliko lahko razknjižite v breme kapitala (lanskega dobička) Tako nas je podučila revizijska hiša.

Prav pa je da se dogovorite z DURSOM ker tako boste plačali samo zamudne obresti in razliko davka od dobička.
Odgovori