s.p. NUJNO!!!!!

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

s.p. NUJNO!!!!!

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Odprli smo s.p. in sedaj pridobili potrdilo o vpisu v obtrni register (gradbeništvo). Ali lshko sedaj že pričnemo z dejavnostjo ali je potrebno še kaj drugega storiti! Na ZZZS se še nismo prijavili z M1! Na potrdilu piše, da moramo prispevke plačati 1.8.2005, kdaj je potrebno prijaviti na ZZZS in kdaj plačti prispevke??
NINA
kaltrzic
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Na ZZZS se morate prijaviti v 8 dneh po registraciji dejavnosti. Prispevke plačate do 15. v mesecu za pretekli mesec, akontacijo davka iz dejavnosti pa do 10, v mesecu. Obračun prispevkov morate izdelati sami, oceno poslovanja (po kateri boste plačali akontacijo davka) pa tudi. Ali pa si izberite knjigovodski servis, za to so na svetu. LP
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a nina0 »

To vse vem, vendar ker nismo imeli obrtnega dovoljenja, saj gospod nima primerne izobrazbe, smo sedaj to potrdilo od OZ dobili. Na davčni je povedala, če se je z M1 prijavil, da mora plačatai prispevke sedaj do jutri, če ne mora počakati na to potrdilo in nato obračunavati prispevke. Ni mi nič več jasno!

NINA
kaltrzic
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Po moje moraš prispevke plačevati od dne, ko si na ZZZS prijavljen kot obrtnik. Če lahko delaš ali ne (pogoj obrtno dovoljenje), zanje po moje ni pomembno. Svetujem, da se še enkrat pomenite z referentko na DURS, ona naj bi imela zapisano, od kdaj dalje vam teče čas za plačilo prispevkov. LP!
Odgovori