VRAČILO DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
VRAČILO DDV
KAJ MORAM STORITI, KO ZAHTEVAM VRAČILO DDV PO OBRAČUNU?
KOLIKŠNA JE VERJETNOST, DA DOBIMO INŠPEKCIJSKI PREGLED?
PRESEŽEK IMAMO ZARADI IZVOZA.
KOLIKŠNA JE VERJETNOST, DA DOBIMO INŠPEKCIJSKI PREGLED?
PRESEŽEK IMAMO ZARADI IZVOZA.
-
OBRANGORAZD
- Računovodski vajenec

Lep pozdrav.
Mi smo imeli v letu 2003 refundacijo DDV (cc. 2 mio), pa sem davčni zraven poslala dopis, zakaj je prišlo do tako velike refundacije in pa seveda kopijo računa. Konec leta 2004 pa smo fasali davčni pregled
. Po mojem mnenju je bolje, da razliko, če ni prevelika, prenesete v prihodnja obdobja. Razen, če niste izvoznik.
Mi smo imeli v letu 2003 refundacijo DDV (cc. 2 mio), pa sem davčni zraven poslala dopis, zakaj je prišlo do tako velike refundacije in pa seveda kopijo računa. Konec leta 2004 pa smo fasali davčni pregled
Andreja
V primeru preplačilo na našem koncu običajno pregledajo dokumente za obdobje, ko je preplačilo. Prav v prejšnjem mesecu sem zahtevala vračilo, ki je nastalo zaradi vlaganja v os in mi je referentka že ob oddaji in moji želji, da bi vračilo kompenzirala z dajatvami namignila, da jim gre denar težko nazaj in da običajno zahtevajo pregled knjig. Sedaj čakam, kaj bo.
Janika
V kolikem času pa pride vračilo?
Prejšnja leta smo vedno plačevali DDV, zdaj imam pa enkrat preplačilo. Na DURS nisem pošiljala nobenih obrazložitev, ker mislim da je vidno iz obrazca (visoka nabavna vrednost osnovnih sredstev), pa tudi ni ne vem kako velik znesek.
Če bi ga poračunavali v bodoče, bi vseeno trajalo več kot pol leta. Zato sem zahtevala vračilo. Kdaj mislite ga lahko pričakujem?
Prejšnja leta smo vedno plačevali DDV, zdaj imam pa enkrat preplačilo. Na DURS nisem pošiljala nobenih obrazložitev, ker mislim da je vidno iz obrazca (visoka nabavna vrednost osnovnih sredstev), pa tudi ni ne vem kako velik znesek.
Če bi ga poračunavali v bodoče, bi vseeno trajalo več kot pol leta. Zato sem zahtevala vračilo. Kdaj mislite ga lahko pričakujem?
Anela
Tudi sam sem že slišal zgodbe o pregledu: centralar nabavi peč in radiatorje... z 20%, vgradi v stanovanjski objekt, obračuna 8,5%, zahteva razliko nazaj in hop! - že je tu pregled. Pa niti ni tako visok znesek.
Sam raje poračunavam v naslednjih mesecih.
Sam raje poračunavam v naslednjih mesecih.
LP
Peter
-------
Nisem računovodja. Se še učim.
Peter
-------
Nisem računovodja. Se še učim.