V podjetju je zaposlen samo en delavec za 1/3 delovnega časa, to je tudi edina njegova zaposlitevm, njegova plača znaša 40.000,00 sit bruto mesečno.
Na davčni zahtevajo, da vpišemo pod zap. št. 13 število zaposlenih 1 delavec.
Jaz sem do sedaj vpisovala 0,33 delavca. Ker se mi je to zdelo pravilno, da nismo izplačevali plače pod minimalno.
Sedaj pa ne vem kaj je prav.
lp
Pa hvala a odgovor.
IZPOLNITEV REK 1
Moderator: Mirko Zbačnik
Navodila za izpolnitev obrazca so sledeča:
013 Število zaposlenih - rezidentov
Vpiše se število rezidentov, katerim se izplačujejo plače in nadomestila plač ali drugi dohodki iz delovnega razmerja, za katere se
izpolnjuje obrazec.
Tudi jaz imam primer ko je delavka zaposlena za polovični delovni čas eden pa za polni delovni čas in izpolnim število zapolsenih 2 in ni nobenega problema. Če bi vas pa vprašali, zakaj ni obračunana razlika do minimalne plače boste pa to takrat obrazložila.
Lep pozdrav!
Mirko
013 Število zaposlenih - rezidentov
Vpiše se število rezidentov, katerim se izplačujejo plače in nadomestila plač ali drugi dohodki iz delovnega razmerja, za katere se
izpolnjuje obrazec.
Tudi jaz imam primer ko je delavka zaposlena za polovični delovni čas eden pa za polni delovni čas in izpolnim število zapolsenih 2 in ni nobenega problema. Če bi vas pa vprašali, zakaj ni obračunana razlika do minimalne plače boste pa to takrat obrazložila.
Lep pozdrav!
Mirko
Rek-1 - brez decimalk
V rek - 1 je potrebno vpisovati brez decimalk, ali je potrebno tudi prispevke nakazovati brez decimalk?