DEVIZNA BLAGAJNA

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
IHS17042002
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

DEVIZNA BLAGAJNA

Odgovor Napisal/-a IHS17042002 »

V našem podjetju skoraj vsak teden, tudi večkrat, dvigujemo dnevnice. To nam povzroča probleme, saj lahko banki najavimo za tekoči dan le do 11. ure. Zanima me, ali lahko vodimo kot d.o.o. tudi devizno blagajno. Ali potrebujemo kakšno dovoljenje, ali je dovolj to opredeliti le v pravilniku o računovodstvu. Koliko znaša blagajniški maksimum. Tolarsko blagajno vodimo.

Mojca
bojana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bojana »

Zakaj pa preprosto ne nakazujete te dnevnice na TRR delavcev negotovinsko

Lp, Bojana
IHS17042002
Nov član
Nov član

Bojana, najbrž nisem bila dovolj jasna. V podjetju potrebujemo devize, ker izplačujemo akontacijo potnih stroškov pred službenim potovanjem.
LP, Mojca
Debby
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Debby »

Kot je meni znano kot d.o.o. lahko vodite devizno blagajno. Blagajniški maksimum si določi podjetne samo v internih sklepih.

Ne pozabite pa poročati Banki Slovenije stanju devizne gotovine v blagajni. (Točen način in obveznost poročanja v Navodilo o izvajanju sklepa o obveznosti poročanja o poslovanju s tujino- UL102/03, točka II- Poročilo o računih v tujini in kontokorentih ter gotovinskih transakcijah....)

LP Debby
IHS17042002
Nov član
Nov član

Ali morda potrebujemo kakšno dovoljenje Banke Slovenije, da imamo lahko devizno blagajno?
Debby
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Debby »

Kolikor jaz vem ne. Mi smo imeli eno izplačilo akontacije za pot v tujino in smo si odprli devizno blagajno, dvignili devize v blagajno in izplačali akontacijo.

Po tistem smo imeli tudi devizno inšpekcijo in z devizno dlagajno ni bilo problema. Pogledali so samo promet v blagajni in to je bilo vse.

Upam da bo pomagalo.

LPD
zidan
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a zidan »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal Debby</i>
<br />Kolikor jaz vem ne. Mi smo imeli eno izplačilo akontacije za pot v tujino in smo si odprli devizno blagajno, dvignili devize v blagajno in izplačali akontacijo.

Po tistem smo imeli tudi devizno inšpekcijo in z devizno dlagajno ni bilo problema. Pogledali so samo promet v blagajni in to je bilo vse.

Upam da bo pomagalo.

LPD
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

POZDRAVLJENI,

TUDI MI SMO 2004 ZAČELI VODITI DEVIZNO BLAGAJNO.ZANIMA ME ALI JE TREBA POROČATI BS. LP:mad: NADJA
Odgovori