Predčasno poplačilo leasinga in DDV.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Andre
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Dolenjska

Predčasno poplačilo leasinga in DDV.

Odgovor Napisal/-a Andre »

Dobro jutro.

Zopet prosim za vašo pomoč. Naša firma je pri banki vzela kredit s katerim je predčasno poplačala leasing. Leasing hiša nam je sedaj poslala dopropis (ki sploh še nima številke :?: ), na katerem je navedeno:
storno aktiviranje v neto znesku + 19% DDV. Na neoštevilčenem dobropisu še piše, da s podpisamo izjavljamo, da smo zmanjšali svoj vstopni DDV v juliju 2005. Ta leasing smo vzeli leta 2000 in sicer za premičnino velike vrednosti.
Zdaj me zanima, zakaj so izstavili dobropis :?: Ali moramo res popravljati vstopni DDV (precej velika številka, cca. 2,6 mio)?
Glede na to, da smo leasing premičnine zamenjali za kredit, ki ga bomo odplačevali še nekaj let, dolžni sprejeti takšne dobropise?

Prosim vas za pomoč :szalosten:
Andreja
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Na kaj pa se nanaša ta DDV.A,na stroške njihove storitve?
Večina njihovih stroškov nastane ob sklenitvi posla in dvomin ,da servisiranje mesečnega plačevanja znaša tako veliko.Pokličite jih in naj
vam vse specificirajo,ne pristanite kar tako.
Jaz sem v enaki situaciji morala opravit ogromno razgovorov,dopisov,da smo stvar papirno kolikor toliko uredili.Finančno smo bili pa itak nategnjeni.Kakšnega popravka DDV pa niso predlagali.
Andre
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

KAJ, gre za DDV, ki se nanaša na del predčasnega poplačila. Se pravi, skupaj je bilo npr. poplačila 15 mio. Oni so izstavili neoštevilčen dobropis v bruto znesku 15 mio in z prikazanim 2,5 mio 19% DDV. Kaj dela ta DDV tukaj :?: Imajo sploh pravico izstaviti dobropis za celoten znesek predčasnega plačila :?: :sjezen: Ali je tukaj kakšna fora ali pa nas mislijo nategniti :?: :sjezen: :sjezen:
Andreja
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Odplačilo glavnice zame ni promet ,ki bi bil zavezan DDV-ju.Kot sem napisala,jaz ga vidim samo v delu,ki se nanaša na stroške njihove storitve.
Še kakšno mnenje,da ne bomo neumni umrli!
Andre
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

KAJ,
najlepša vam hvala za odgovore. Upam, da se bo oglasil še kdo, ki ima izkušnje s predčasnim plačilom leasinga.
Andreja
Odgovori