Račun podjetja bo v kratkem blokiran.Jaz sem na bolniški že tretji mesec in mi je prvo plačilo izvedel Zavod za zdravstveno zavarovanje.
Zanima me,ko blokada stopi v veljavo (blokada bo s strani DURS zaradi davkov in prispevkov), ali blokira tudi "moja" sredstva, t.j.bolniško,ki se nakazuje s strani Zavoda za zdravstveo zavarovanje.
Kaj naj naredim v tem primeru? Ker bom zaposlen že več kot eno leto, podjetje pa čaka, da DURS obvesti sodišče, da plača ni bila izplačana že od februarja in naj se uvede stečajni postopek. Jaz bom pa zaradi težje bolezni v bolnici še najmanj dva meseca. Kaj mi je storiti?
Hvala za kakršen koli odgovor.
Bolniška-blokada TRR
Moderator: Mirko Zbačnik
Smo imeli podoben primer,samo smo se dogovorili z izpostavo zavoda da so refundacijo bolniške nakazovali direktno delavcem na njihov transakcijski račun.To je bilo pred tremi leti.Poskusite se tudi vi dogovoriti tako,(dogovori naj se firma v kateri ste zaposleni)mogoče vam uspe,nisem pa prepričana.
klelija
Upam maliking, da vam bo uspeloklelija napisal/-a:Smo imeli podoben primer,samo smo se dogovorili z izpostavo zavoda da so refundacijo bolniške nakazovali direktno delavcem na njihov transakcijski račun.To je bilo pred tremi leti.Poskusite se tudi vi dogovoriti tako,(dogovori naj se firma v kateri ste zaposleni)mogoče vam uspe,nisem pa prepričana.
*Sandra*
Tudi mi smo se pred tremi leti tako dogovorili. Jaz sem bila takrat v bolniški - na koncu rizične nosečnosti. Po začetem stečaju sem se prijavila na Zavodu za zdravstveno zavarovanje za en mesec, potem sem šla na Zavod za zaposlovanje, iz tega v porodniško. Če ne bi šla v porodniško, pa bi zopet prejemala nadomestilo z Zavoda za zdravstveno zavarovanje.