Povrnitev materialnih stroškov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
K-zeko
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Povrnitev materialnih stroškov

Odgovor Napisal/-a K-zeko »

Pozdravljeni!

Pogovarjal sem se z računovodkinjo enega centra za socialno delo in mi je povedala, da naj bi se lahko izplačevalo (govorim o društvih) t.i. povračilo materialnih stroškov prostovoljcem.

Zanima me kako je s tem; kakšni so pogoji, kateri zakon/pravilnik to opredeljuje, kakšni so zneski...
Hvala za pojasnila!
irenca

Odgovor Napisal/-a irenca »

to pojasnuje zakon o dohodnini in
http://www.gov.si/durs/index.php?lg=sl&f=doh_079.html
zakon o posebnem davku, ki mejo zniža na 150.000,00 sit letno
http://www.dz-rs.si/si/aktualno/spremlj ... akoni.html
lp, irenca
irenca

ups,
na državnem zboru vnesi pod kratico v iskalniku
ZPDDP-A
lp, irenca
K-zeko
Računovodja
Računovodja

Pojasnilo DURS, št. 42401-30/2005, 10. 1. 2005... jst vsega tega muštra ne razumem.

Zanima me naslednje:
- kakšna je razlika med navadnim izplačilom potnih stroškov, dnevnice... in tem opredeljenim v 100. členu Zdoh-1...?
- kaj je sedaj s to "nagrado"...? se pravi, če je enkratni znesek manjši od 30.000 STI se dohodnina ne plača (tudi akontacija...) in če je znesek na letni ravni manjši od 150.000 sit...

Ni mi pa jasno kakšna je povezava med zakonom o dohodnini in zakonom o posebnem davku... po katerem zakonu se sedaj izplačujejo te nagrade...
K-zeko
Računovodja
Računovodja

Aja še to... a ta zakon o posebnih davkih in njegove spremembe - še spoh veljajo...? :shock:
irenca

ja seveda še veljajo
lp, irenca
K-zeko
Računovodja
Računovodja

No, torej v čem je pa so potem te razlike... te nagrade - ok, dovoljene so; ampak kako in kaj!

Poznam društvo, ki že dalj časa vsakih toliko izplača nekaj teh nagrad; tudi v našem društvu smo potem tako začeli, vendar me je strah, da ne bo vse v redu. Skratka - potreujem pojasnilo. Hvala.
Odgovori