POTNI NALOG

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
suzana8
Nov član
Nov član

POTNI NALOG

Odgovor Napisal/-a suzana8 »

HAY
Imam eno vprašanje, če mi lahko pomagate.
Šef ima svoj privat avto in z njim hodi po terenu.
Takrat, ko nima dnevnice mu napišem kar potni nalog za kilometrino(zeleni). Sedaj pa mi je nekdo rekel, da bi morala tudi za vsak kilometer napisati dnevni potni nalog za potniški promet pa čeprav je prevozil samo 14 kilometrov. Prosim za pomoč, ker nevem, če je prekršek, ker delam zbirni mesečni potni nalog za kilometrino s prilogo.
Ali mi lahko pomagate :cry:
suzana
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Kako je potrebno spremljati kilometrino, ni nikjer napisano. Se mi pa zdi, da sem zasledila enkrat v reviji IKS, ko je pisalo o bonitetah za sl. avto, da se za kilometrino ne piše potni nalog za vsak dan posebej, ampak tako kot delate vi, na zbirnik.
Meni se zdi pomembno, da so zajeti vsi podatki, predvsem pa relacija, prevoženi kilometri in namen sl. poti. :)
OBRANGORAZD
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a OBRANGORAZD »

Pametno je še napisati, s kom se je pogovarjal če je bil pri obisku pri stranki...
METER GOR DOL !
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Zdaj sem našla, IKS št. 7-8/03, stran 81-82: Podjetje za službene poti običajno izdaja PN, na katerih so podatki o relacijah in prevoženih km. Če pa se ti ne izdajajo za vsako vožnjo posebej (zlasti če so razdalje krajše in zaposleni ni upravičen do dnevnice), lahko podjetje vodi drugačno evidenco o sl. vožnjah - npr. v obrazec DZS 4,7a, ki je namenjen tovrstnim evidencam.
Torej, prav delate, nič se bati. :) :ssirok:
suzana8
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a suzana8 »

Lotica
hvala za informacijo, mi je laže.
dijo
suzana
Odgovori