oddih

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sipi
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sipi »

Tajči3, enako želim lep vikend, pa da nebi prehitro minil.
Tistim, ki pa nastopijo dopust, pa lepo vreme. :wink:
*Sandra*
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Dopust je mimo, vreme je bilo fajn, bolj podobno septembru. Želja, da bi doživel nad 30 stopinj tudi nad ničlo (za nekatere je bolj prijetna kot pod nič) se mi ni ureesničila, še dež nas je obiskal, enkrat celo neurje.

Doma je medo izkoristil šanso ko me nibilo in se posladkal s korenjem - dober tek!

Pa ne naprezajte se preveč, ni vredno! :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
sipi
Računovodja
Računovodja

Pozdravljeni dopustniki! :ssirok: . Je hitro minilo a ne! :nevem:
*Sandra*
police
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a police »

Dopust mimo, jaz pa se še nekako ne morem sprijazniti, kljub temu, da me čakajo kupi in kupčki dela, sem se danes malo bolj prikonektala...
Pa lep pozdrav vsem! 8) 8) :D :D
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Ko smo že pri medvedih v Cernici; včeraj smo se podoli z avtom po Rogu pa še malo peš po roški hosti, če bi nas slučajno videl kakšen jurček, da bi ga utrgali pa smo zagledali lepe velike stopinje kosmatinca v blatu in nas je nabiranje jurjev minilo pa tudi avto je bil že utrujen, ker ni imel za pit mobiji pa v Rogu tudi ne delajo, ........ ? danes sem pa že v službi.
Dopust še pride. Super je letošnje poletje.
L.P. Lidija
sipi
Računovodja
Računovodja

Se popolnoma strinjam. Tisti, ki bomo odšli na težko zaslužen dopust avgusta bomo imeli lepo vreme, ker celi julij ni bilo en teden lepega vremena, bo sigurno :lol: avgusta vroče. :palca:
*Sandra*
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Lidija, škoda, da ni takih gobarjev, ki se ustrašijo medvedovih stopinj še več! :twisted:
Šalo na stran; ne zmenite se na stopinje, raje jih opazujte, strah je pa popolnoma odveč, malce bodite pozorni le v primeru, če so poleg velikih še majcene stopinjice (tudi v tem primeru se navadno umakne, ko začuti vašo bljižino. V kolikor po gozdu ne hodite sami, se mirno pogovarjajte (ne kričite), vsaketoliko se "spotaknite" (da povzročite malce hrupa), vdarite s palico ob drevo in v tem primeru je vsak strah odveč in izogibajte se goščam. Po naravi je zelo plašna žival, ki dobro vonja in sliši, le vidi slabo. Zato se tudi postavi na zadnje noge, da vas bolje vidi. Če se že pojavite v bljižini, se počasi obrnite v drugo stran in mirno nadaljujte z iskanjem jurčkov.

Jaz se navadno sprehajam s psom, ki mi ga naznani in kljub temu, da se včasih trudim, da bi ga videl, mi tega do sedaj "v živo" še ni uspelo (trkam na les). Teh "bljižnjih" srečanj je bilo že kar mnogo, če vidim sled se pa ne sekiram preveč. Ko pa slučajno naletim na jurčke, mi je pa mdved 9. briga.

Sicer pa doživetje bljižine z medvedom ugodno deluje na počutje, vas predrami, srček vam pospešeno bije in ste srečni, ko je vse mimo.

Upam, da nabirate v skaldu s zakonom (2. kg, v košari ...). :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Pred kratkim sem slišala za medvedka, ki se je nekje na Hrvaškem naučil trkati na vrata. Ko mu je družina v hiši odprla vrata (pač niso videli, kdo je zunaj), je prebrskal hišo in si postregel s hrano, ki jo je našel ...

Upam, da na Blokah še ne počne takih stvari ...
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Ne, na Blokah so le prijazni, nevzgojeni medvedki. :spomezik: Na našem vrtu so še posebno v jesenskem času reden gost. Tri leta nazaj se je hodila napajat na vogal hiše medvedka z dvemi mladički, tako da sem moral umakniti vodo (saj veste, to imate navadno za zalivanje rož).

Sem slišal za to zgodbo.
Mirko Slika
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Mirko to pa tudi ni lepo da si ji umaknil vodo. Naj "žvau" pije če je žejna. Je pa res to zelo nevzgojeno če prej ne vpaša če sme. Sicer je pa menda dati vodo dolžnost ker je to osnova za preživetje.
L.P. Lidija
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Se bom boboljšal, ne bom jim branil, da se posladkajo s slivami (ker je le tu in tam kakšna) :evil: in še osebno jih sprejmem, če si upajo prit.
Mirko Slika
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

SlikaBravo Mirko.
L.P. Lidija
Odgovori