Prodajamo osebno vozilo pridobljeno v sistemu DDV, vstopnega davka si nismo odbijali. Referentka na Dursu mi je pojasnila, da moramo na računu obračunati DDV! Mislim da nima prav, glede na 27.člen ZDDV.
Kaj menite ?!
Hvala
Pred kratkim se raziskovala to zadevo. Prišla sem do zaključka, da je DDV potrebno obračunati, priznate pa si lahko vstopni DDV od knjižne vrednosti vozila na dan prodaje vozila, s tem, da vstopni DDV ne sme biti višji, kot je izhodni.
Tudi jaz sem podobno razmišljala kot misty, le da me je naša referentka na durso malo zavedla. Če smo DDV že enkrat plačali ga ne moremo še enkrat. Hvala za pomoč!
Kako pa se v obazcu DDV-o prikaže, da si poračunal promenti davek, (kam se vpiše zneske?) ker je bilo vozilo prodano sedaj, nabavljeno pa v sistemu prometnega davka?
Ddv, ki si ga smete odbiti v KPR:
sedanja vrednost stolpec 8, ddv stolpec 13
Ddv, ki ga morate plačati v KIR:
Prodajna vrednost (z ddv-jem) stolpec 7, osnova v stolpec 17, ddv v stolpec 18.
V obrazec ddv-o pa vhodni ddv v vrstico 42 (osnova v vrstico 21), izhodni pa v vrstico 32 (osnovo v vrstico 11).
Priložiti morate tudi prilogo v kateri posebej poročate o tako odbitem ddv-ju.
Lp
Če ga odpeljete na odpad, morate za to imeti kakšen dokaz (sliko, potrdilo o uničenju..), če pa ga šenkate morate obračunati ddv od tržne vrednosti avtomobila, tudi če nima več knjigovodske vrednosti.
Lp