Podjemna pogodba
Moderator: Mirko Zbačnik
Podjemna pogodba
Prosim, če mi kdo posreduje informacijo (kakšna je sedanja praksa)kakše so omejitve ali možnosti uporabe podjemne pogodbe, ko recimo ne moreš opravljati dela preko študentskega servisa ali v obliki redne zaposlitve. Ali jo lahko uporabim kot začasno rešitev? 
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Podjemna pogodba se sklene le za določen posel in ne sme imeti značaj delovnega razmerja. Težko bi bilo upravičiti podjemno pogodbo za delo, ki bi ga opravljali več mesecev (na primer pomoč v prodajalni, delo v proizvodnji). Lahko pa na primer prepleskanje pisarne v nekem podjetju. V kolikor bi imelo to delo trajni značaj in bi ga opravljali vsak dan (4, 6 ali poln delovni čas), bi se splačalo razmišljati o sklenitvi delovnega razmerja, lahko tudi s krajšim delovnim časom. Pri nižjih plačah bi bilo to celo ceneje za podjetje in ugodneje za vas.
V glavnem, delo sklenjeno s podjemno pogodbo ne sme ieti značilnosti delovnega razmerja.
V glavnem, delo sklenjeno s podjemno pogodbo ne sme ieti značilnosti delovnega razmerja.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Medo jih je nekam skril in se veselo muza, sprašuje me "Kam so šle vse zvezdice, kam!?"
To sem si zamislil kot znak za modelatorja in Nina mi ga je pa nalimala. Kdo ve, kaj mi bo "nalimala" če ne bom priden.

To sem si zamislil kot znak za modelatorja in Nina mi ga je pa nalimala. Kdo ve, kaj mi bo "nalimala" če ne bom priden.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko