knjiženje o.k.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

knjiženje o.k.

Odgovor Napisal/-a ana »

pozdravljeni, še vedno se mučim s povečanjem osnovnega kapitala d.o.o., lastnik podjetja je na podlagi sklepa o povečanju o.k. vplačal določen denarni znesek, ter del povečal z stvarnim vložkom, težava je v tem, da je denarni vložek vplačal decembra meseca lani, prenos lastništva stvarnega vložka pa je opravljen letos, glede na to da se je v odvetniški pisarni vse malce zavleklo, bomo šele sedaj zadevo sprovedli preko sodišča.

Prosim za pomoč, kajti sedaj ne vem, kako naj pravilno evidentiram vplačani znesek (zaradi zaklj.računa), ali se evidentira kot povečanje O.K., kljub temu, da še ni vpisano v sodni register, ali kako drugače? Sem že brskala po IKS-ih, vendar nisem nič podobnega našla.

LP
Roba
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Roba »

Jaz sicer ne vem kaj dosti o tem... ampak samo v razmislek - jaz bi verjetno to dala na obveznost do lastnika - z dnem, ko je sprovedeno prek sodišča, pa bi preknjižila na kapital.
Sicer pa, če ste naročeni na IKS, pokličite na Zvezo računovodij, mogoče pa boste uspeli dobiti zvezo, oni vam bodo najbolj točno povedali :).
a
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a a »

Vsako spremembo je potrebno prijaviti za vpis v register v 15. dneh (denarne kazni so visoke).
Če še niste prijavili spremembe na sodišču evidentirajte znesek kot posojilo, polog ali kaj drugega.
ana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a ana »

mi smo papirje takoj po vplačilu predali odvetniški pisarni, vendar se je pri njih zavleklo
Odgovori