Odpravnina ob sporazumni odpovedi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ttb
Začetnik
Začetnik

Odpravnina ob sporazumni odpovedi

Odgovor Napisal/-a ttb »

Dobro jutro!

Prosim za eno pomoč! Delavka v našem podjetju je včeraj dala pisno odpoved na njeno željo (dobila je odobreno iz komisije za "hišno pomočnico" ali nekaj podobnega). V odpovedi je sicer napisala, da gre za sporazumno odpoved. Zanima me ali ji pripada odpravnina (sem skoraj sigurna da ne) in v katerem členu Zakona o delovnih razmerjih to piše.

Za vsako pomoč bom hvaležna (delavka je precej zoprna)!

LP tanja
mojcar
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mojcar »

O sporazumni odpovedi pogodbe o zaposlitvi govori 79.člen zakona.
V nobenem primeru pa delavcu, ki sporazumno odpove pogodbo o zaposlitvi ne pripada odpravnina

Lep dan
dulem
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a dulem »

V ZDR 79. člen piše o sporazumni razveljavitvi. Mislim, da člen 109. govori, da pripada odpravnina v primeru , ko delodajalec odpove zaposlitev in nič ne piše v primeru odpovedi delavca, zato mislim da ni upravičena do odpravnine. Bi pa bila upravičena do odškodnine, če bi šlo za izredno odpoved kar pa v tem primeru mislim ne velja, vsaj tako sem razumel. o izredni odpovedi govori člen 112. Delavka se mora držati odpovednih rokov po 92.členu.

LP,
Slika
LP,
dulem
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a dulem »

Ups, odgovor je že zgoraj :szardi: :mrgreen:
Slika
LP,
robi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a robi »

Pozdravljeni,

Za bolj točen odgovor oz. za potrditev odgovora se lahko obrnete na Zavod za zaposlovanje(pravna služba), kjer vam bodo svetovali.
Odgovori