Vodenje računovodstva v zavodu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sana72
Novinec
Novinec

Vodenje računovodstva v zavodu

Odgovor Napisal/-a sana72 »

Prosim, če mi napišete koliko lahko računam za vodnje računovodstva za zavod, ki se bo ukvarjalo z dejavnostjo s področja pravnega svetovanja, pravne pomoči, informiranja in podobno. Sklenila bi podjemno pogodbo. A bo 20.000 sit na mesec realna cena? Prav tako me zanima ali se vodenje računovodstva v takih zavodih kaj razlikuje od vodenja v d.o.o.-jih? Hvala za pomoč.
lila
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a lila »

Mislim, da je to odvisno od tega kaj vse boste delali, koliko imajo zaposlenih itd. Je kar kompleksno vprašanje.LP
lila
sana72
Novinec
Novinec

delala bom celotno računovodstvo (plače, osnovna sredstva, glavna knjiga, ddv...) zaposlen je trenutno eden (direktor), kajti zavod je v začetni fazi.

hvala

sana
lila
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a lila »

Prepričana sem, da bi bilo 25.ooo brez DDV dovolj.
Tako mi računamo malim s.p. LP
lila
beni
Novinec
Novinec

cena

Odgovor Napisal/-a beni »

Nikar za svoje storitve ne zaračunajte premalo. Zakaj bi ne cenili svojega dela. Računovodja mora poznati veliko zakonov,... in nosi tudi veliko odgovornost. Za izračun cene uporabite računovodsko tarifo oz. se s pogodbo dogovorite za morebiten poračun po rač. tarifi oz. spremembo cene glede na dejanski obseg dela.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Nihče pa ni še omenil, da uporabljajo zavodi kontni plan posebej prilagojen za zavode. Dobi se ga na Zvezi računovodji (Ups. reklama, a kaj hočemo, tam so naši možgani itd... :oops: ).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
sana72
Novinec
Novinec

Hvala za pomoč. Odločila sem se da bom za začetek zaračunala 20.000 sit, ker je obseg dela zaenkarat še manjši. V pogodbi pa se bom dogovorila za povečanje honorarja sorazmerno z obsegom dela.

Zavod se ne bo financiral iz proračuna pa me zanima, če je še tukaj kaka razlika.

Hvala!
Odgovori