Zavarovalne osnove za s.p. po novem

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Vinko
Novinec
Novinec

Zavarovalne osnove za s.p. po novem

Odgovor Napisal/-a Vinko »

Zanima me vaše mnenje o novih zavarovalnih osnovah oziroma izračunih za s.p., ki so bile objavljene v Ur.l.RS 72 z dne 29.7.2005 in veljajo od 30.7.2005. Za katero obdobje veljajo novi izračuni? (za celoten julij, za 30. in 31.julij ali komaj v avgustu)
Lp Vinko
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

preiskal se momenjeni UL http://www.uradni-list.si/1/ulkazalo.jsp?urlid=200572 , a mi lahko natančneje poveste, kje je to? Ne najdem in ne najdem :sneodobren: .

Pa dobrodošli v naši druščini :spomezik: !
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Zgaga
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Zgaga »

Kakor jaz razumem, zdaj najprej Podrobnejše določbe o postopku za razvrščanje v zavarovalne osnove in drugih postopkih določi minister, pristojen za finance, v soglasju z ministrom, pristojnim za delo.

Drugo pa je, da zakoni veljajo za naprej, ne za nazaj. Torej najprej, kar je možno, za avgust 2005.

Elektrik, izvolite:
http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js ... dhid=77550

14. člen
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

:szardi: :sjezen: :oops:
Sem že mislil, da ni to to, tako suhoparno se mi je zdelo, da se mi niti pogledat ni dalo tega (ta pa ta člen nadomesti ta pa ta, ta besedica se zamenja s to pa to ... ).

Petek je, pa še sonček.

Hvala.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Vinko
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Vinko »

Objavljeno je bilo v uradnem listu št.72 z dne 29.7.2005, konkretno novo izračunavanje je objavljeno na strani 7687. Namesto dosedanje najnižje in najvišje pokojninske osnove, se naj bi sedaj prispevki obračunavali od povprečne plače za predzadnji mesec pred mesecem, v katerem se določa zavarovalna osnova, pomnoženo s objavljenimi količniki (60%, 90%, 1,2; 1,5; 1,8; 2,1; 2,4) Pa še do sedja objavljena povprečna bruto plača 275.861 ni pravilna. Pravilna je 273.803 SIT.
Trenutno v Sloveniji očitno ne premoremo osebe, ki bi lahko povedala, ali to velja za julij, samo za 30. in 31.julij ali bo veljajo komaj v avgustu
SVEN
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SVEN »

Ker je bilo objavljeno v soboto, velja prvi DELOVNI dan, ki pa je 1.avgust.
LP,
Sven Slika
alijana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a alijana »

Pozdravljeni vsi skupaj. Ja tudi jaz sem že študirala ta Ur list 72/2005. Ta sprememba velja od 1.8. 2005 dalje. Lp, Alijana.
Alijana
Odgovori