Denar
Moderator: Mirko Zbačnik
Denar
Da ne bomo samo "čistih" računovodskih in finančnih zadev reševali, še en drug nasvet: kam se po vaše splača kot fizična oseba vložiti manjše denar, če gre za manjše zneske, za nekaj let,3-10?
Da dobiš vsaj nekaj, ne le tistih par procentov pri banki.Saj to ni reklama..
Da dobiš vsaj nekaj, ne le tistih par procentov pri banki.Saj to ni reklama..
Pred časom sem se navduševala in skoraj odločila za mešani sklad, ker naj bi bila, po informacijah, ki sem jih dobila, tveganja manjša.
Med skladi in bančnimi naložbami so velike razlike, ne le v donosih, tudi kar se tiče tveganja, so mi razložili. Pri skladih lahko gre tečaj tudi navzdol (čeprav baje na dolgi rok rastejo), medtem ko je donos pri banki zagotovljen in narašča. Pri skladih so možni padci, kot mi je povedal svetovalec, lahko tudi 10%, 20% ali več odstotkov. Ker se nisem in nisem mogla odločiti, mi je svetovalec dejal, naj najprej razčistim pri sebi, ali sem pripravljena tudi nekaj izgubiti in če ne prenesem niti 10-odstotnega padca, naj denar raje odnesem na banko.
Med skladi in bančnimi naložbami so velike razlike, ne le v donosih, tudi kar se tiče tveganja, so mi razložili. Pri skladih lahko gre tečaj tudi navzdol (čeprav baje na dolgi rok rastejo), medtem ko je donos pri banki zagotovljen in narašča. Pri skladih so možni padci, kot mi je povedal svetovalec, lahko tudi 10%, 20% ali več odstotkov. Ker se nisem in nisem mogla odločiti, mi je svetovalec dejal, naj najprej razčistim pri sebi, ali sem pripravljena tudi nekaj izgubiti in če ne prenesem niti 10-odstotnega padca, naj denar raje odnesem na banko.
Ja vidiš problemi so vedno, eni imajo probleme kam denar vložiti, problem da ga nimajo.SVEN napisal/-a:Najpravilnejš odgovor od vseh pa je vsekakor: VASE
Skratka uživajte, zabavajte se in imejte se fanj.
Ali pa investirajte v kakšno nepremičnino, da boste imeli izgovor zakaj vsega prej naštetega ne morete početi. Tudi taki (žal) obstajamo.
LP,

LP,