Obračun DDV-ja Slovaškemu podjetju

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
stripi
Novinec
Novinec
Kraj: Lendava
Kontakt:

Obračun DDV-ja Slovaškemu podjetju

Odgovor Napisal/-a stripi »

Spoštovani!
Zanima me, če moram podjetju iz Slovaške obračunati DDV, če opravljam storitev (svetovanje, marketing reserch, ipd) za njih v Sloveniji? Moje podjetje je sicer zavezanec za DDV v Sloveniji, njihovo podjetje pa ni zavezanec za DDV na Slovaškem!
V katerih primerih moramo obračunati DDV (storitev opravljena pri nas/storitev opravljena na Slovaškem).
Prav tako me zanima, kako Slovaško podjetje obračuna DDV (če izstavlja račun v Slovenijo).

Za informacije se vam zahvaljujem!

lp
Alen Dominić
misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

V 3.točki 17. člena ZDDV so naštete storitve, ki so obdavčene glede na prejemnika storitve. Med te storitve sodi tudi storitev svetovanja ,raklamiranj, raziskave trga. Torej, če bi vi izstavili račun davčnemu zavezancu na Slovaško za storitev reklame (ne glede na to kje je bila storitev opravljena), bi se moral Slovaški davčni zavezanec samoobdavčiti, ker pa gre za davčnega nezavezanca, menim, da morate davek obračunati vi. Pri računih, ki naj bi jih izstavljalo slovaško podjetje pa napišite kaj več (storitev, blago, ..). To je samo moje mnenje, upam, da se še kdo oglasi.
Lp
bana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a bana »

Tudi jaz menim, da morate obračunati DDV pri nas, kajti slovaški kupec vam ne bo izdal potrdila da je davčni zavezanec, šele na podlagi le-tega bi mu lahko izdali račun brez DDV in bi se moral samoobdavčiti.
Odgovori