nadomestilo za uporabo lastnega orodja, naprav...

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
MIKIMIŠKA
Nov član
Nov član
Kraj: Novo mesto

nadomestilo za uporabo lastnega orodja, naprav...

Odgovor Napisal/-a MIKIMIŠKA »

31. člen zakona o dohodnini navaja dohodke iz del. razmerja, ki se ne vštevajo v davčno osnovo. Zanimiva je 5. točka: nadom. za uporabo lastnega orodja, naprav..., ki pa ne sme biti višje od 2 % povpr. mesečne plače.

Ali sem spada tudi nadomestilo za uporabo lastnega mobilnega aparata za službene namene?

Do predpisane višine se ne všteva v davčno osnovo. Kako pa je s prispevki? V IKS-u 1-2/05 opozarjajo, da jih bo treba obračunati - na kakšni osnovi pa ne vem.

Je komu kaj znano? Ima kdo že kakšne izkušnje? Lepo prosim za mnenja, nujno!
LP! Slika
MIKIMIŠKA
Nov član
Nov član

Boniteto bi obračunavali, če je službeni mobitel. V primeru da svojega uporabljate za službene namene pa bi za to prejeli nadomestilo. Kaj razumem prav? Ali res ni nikogar, ki bi malo podebatiral o tem z mano? Prooosiiiim!
LP! Slika
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Saj ste si v bistvu že sami odgovorili, le zmedli ste nas, ker navadno uporabljamo službene stvari v privat namene, pri vas je pa to ravno obratno. poglejte si link:
http://www.pckrsko.si/Predpisi%20v%20praksi/dohodki.htm
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
MIKIMIŠKA
Nov član
Nov član

Hvala Mirko, ta link sem že našla. Drugega pa ni najti na to temo, žal. Sama nisem prepričana glede prispevkov, v IKS-u pa niso dovolj natančni. Če dobite še kaj, mi prosim pošljite.
LP! Slika
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Pod iskanim geslom se mi odpirajo variacije na isto temo in z drugimi naslovi, ena variacija je tudi tu: http://www.ooz-sb.si/cgi-bin/stran.pl?i ... lo&templ=0 .
Iz prakse pa vam žal ne morem nič pomagat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori