d.n.o. Bilanca

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Jani1970
Novinec
Novinec

d.n.o. Bilanca

Odgovor Napisal/-a Jani1970 »

Lani novembra sem ustanovil d.n.o. Nimam še TR. In tudi nisem zavezanec za ddv. S podjetjem nisem imel poslovanja. Zaposlenih ni. Ustanovitvenega kapitala ni. Imel sem samo nujne ustanovitvene stroške. Kam lahko zavedem te stroške, ki sem jih plačeval iz svojega žepa. Poslovati bom začel 1.Aprila 2004. Ali moram odati tudi bilanco. Lep pozdrav in hvala za odgovore.
računovodstvo dragica
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a računovodstvo dragica »

Pozdrav!

Bilanco morate oddati, čeprav so poslovni dogodki samo stroški, ki pa bi jih jaz knjižila med zagonske stroške in obveznost do ustanovitelja podjetja.

Lep pozdrav!

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal Jani1970</i>
<br />Lani novembra sem ustanovil d.n.o. Nimam še TR. In tudi nisem zavezanec za ddv. S podjetjem nisem imel poslovanja. Zaposlenih ni. Ustanovitvenega kapitala ni. Imel sem samo nujne ustanovitvene stroške. Kam lahko zavedem te stroške, ki sem jih plačeval iz svojega žepa. Poslovati bom začel 1.Aprila 2004. Ali moram odati tudi bilanco. Lep pozdrav in hvala za odgovore.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Jani1970
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Jani1970 »

Hvala za odgovor, zanima me če moram oddati še kakšne papirje in kam za leto 2003 glede na navedeno v mojem prejšnem vprašanju.

Lep pozdrav.

Jani
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal računovodstvo dragica</i>
<br />Pozdrav!

Bilanco morate oddati, čeprav so poslovni dogodki samo stroški, ki pa bi jih jaz knjižila med zagonske stroške in obveznost do ustanovitelja podjetja.

Lep pozdrav!

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal Jani1970</i>
<br />Lani novembra sem ustanovil d.n.o. Nimam še TR. In tudi nisem zavezanec za ddv. S podjetjem nisem imel poslovanja. Zaposlenih ni. Ustanovitvenega kapitala ni. Imel sem samo nujne ustanovitvene stroške. Kam lahko zavedem te stroške, ki sem jih plačeval iz svojega žepa. Poslovati bom začel 1.Aprila 2004. Ali moram odati tudi bilanco. Lep pozdrav in hvala za odgovore.
lora
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a lora »

Ker je družba imela poslovne dogodke, mora oddati zaključni račun.
To pomeni, da na AJPES oddate Podatke iz bilance stanja, Podatke iz izkaza poslovnega izida, Podatke iz bilančnega dobička/izgube, Dodatni podatke (tujina), Opredelitev družbe, Razkritje. To najlažje storite preko interneta.
Na DURS oddate bilanco stanja, izkaz poslovnega izida, obrazec davek od dobička pravnih oseb.
Če se boste odločili, da družba v letu 2003 ni poslovala oddate na AJPES samo prazne obrazce, na DURS pa izjavo, da družba ni poslovala.

lora
Odgovori